Hűsítő medence, lágy techno zene, strandolimpia, csoportos jógaóra, szabadtéri meccsnézés és mozi – ezt kínálja erre a szezonra a Matiné Napozó.  A csillebérci úttörőtábor szívében kialakított strand igazi nappali bulihelyszín, de azoknak is érdemes felkeresniük, akik nyugodt pihenésre vágynak. A szervezők a családosokra is gondoltak: a Matiné napközije szakszerű felügyeletet biztosít, készségfejlesztő játékokkal és árnyékos gyereksarokkal. A belépéshez napijegyet és bérletet is válthatunk, de akár az egész szezonra előfizethetünk – pár napig még kedvezményesen.
„A Napozót azoknak találtuk ki, akik szeretnének kiszakadni a város zajából, semmi kedvük a balatoni dugókhoz, és szívesen sportolnak, pihennek vagy csobbannak együtt a CityMatiné közönségével. A nappali bulisorozat persze továbbra is mozgásban marad, de néhány különkiadást Csillebércre is tervezünk.“ – mondta Tóth Gergely, a CityMatiné egyik szervezője, aki szerint idén valamivel nyugalmasabb, lazulósabb lesz a helyszín. „Az idei programkínálat kialakítása során igyekeztünk minél több elvárást figyelembe venni: gondoltunk azokra, akik nem tudnak várni két hetet egy újabb CityMatinéra, és azokra is, akik egy fárasztó nap után pihenésre vágynak a Normafa tőszomszédságában.“
A május 27-én induló nyitóhétvégén ezúttal is izzanak majd a lemezjátszók:  

  • pénteken Sobek és Captain Knuckles exclusive hip hop/juke szettje mozgatja meg a Napozó népét,
  • szombaton a SoulClap Budapest piknikjén nyújtózhatunk,
  • vasárnap pedig ismét Omega Chill: ezúttal Slanki és Turner szolgáltatnak kellemes háttérzenét a strandoláshoz.

Ami a szezon programkínálatát illeti: a technobulik mellett strandolimpia, csoportos jógaórák és szabadtéri vetítések várják majd a Napozó vendégeit, akik az Európa-bajnokság mérkőzéseit és az Olimpiát is együtt szurkolhatják végig a helyszínen. A Napozó saját konyhát üzemeltet, így a fröccsök mellé friss, helyben készült ételeket is haraphatunk.
A város feletti strandra a leggyorsabban a Széll Kálmán térről juthatunk el 21-es busszal, de a nyár folyamán az Uber is kedvezményes utazást biztosít a Matiné Napozóhoz, vagyis a Konkoly-Thege Miklós utca 21-hez. A belépéshez napijegyet vagy bérletet kell váltani: a 10 alkalmas bérlet 12000 Ft, a havibérlet  15000 Ft, a szezonbérlet pedig 30000 Ft (ez utóbbi pár napig még elérhető 25000 Ft-ért).
További információ a Facebook eseményben.]]>