A 2015-ben indult útjára a Főváros és a BVA – Budapesti Városarculat Nonprofit Kft. támogatásának köszönhetően az a #köszibudapest kampány, amely a Budapest Essentials Városi Fesztivál keretein belül, előre kiválasztott véleményvezérekkel és egy fotókiállítással közvetített gondolatokat arról, hogy 

 • miért vagyunk büszkék Budapestre
 • mit szeretünk benne
 • mit tartunk pozitívabb fejleménynek a város életében 
 • mit teszünk és tehetünk a város jövőjéért
 • mit jelent a város egy budapestinek, egy magyarnak, egy turistának.

A #köszibudapest koncepció 2016-ban is a városi értékeket fogja össze, a tavalyi év során kiválasztottak kommunikációját azonban egy közösségépítő ötlettel folytatja. A Főváros és a BVA összefogása nyomán idén, a BÁLNA főbejárata előtt  okos köztéri aktivitásokkal készül a BPES csapata.
Ide települ ugyanis az OKOS PONT, fókuszban egy funkcionális térbútorral, a VÁROS ASZTALÁ-val. Egy pont, ahova bármikor, bárki leülhet és feltöltődhet mind szellemi, mind szó szerint technológiai értelemben. 
#találsz

 • beszélgetést a város jövőjéről
 • lazulós vasárnapi pikniket

Tech Szolgáltatásokat:
– telefontöltő
– kerekesszék töltő
. ingyenes WIFI
– 0-24 működő fényforrás
Üldögélni, beszélgetni, olvasni, dolgozni, piknikelni és végighallgatni egy beszélgetést az “okosodó Budapestről”. A Senso Media által biztosított intelligens eszközök és a Város Asztala négy teljes napig, non-stop működő installációként várja látogatóit. Egy pont a városban, ami kifejezi, hogy mitől lehet ez a város még jobb, még okosabb, még élhetőbb, még emberibb.
#programok

 1. június 2. csütörtök 15:45 – 17:00

KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS
Téma: OKOS BUDAPEST – Könnyed beszélgetés és eszmecsere Till Attila vezényletével Budapest útjáról egy okosabb jövő felé. Beszélgetés a városról, amely mindenkié. Hogyan lehet élhetőbb és okosabb? Jövőképek és vélemények a #köszibudapest kampány keretein belül.
Helyszín: Okos Pont – BÁLNA 
 

 1. június 2. 17:30 – 20:30  – KONYHAKÖR bemutatja: Budapest Menü
  (zárt körű rendezvény)
  A Konyhakör nevű speciális gasztró csoportosulással, az Asztal megalkotóival egy nem mindennapi, meghívásos városi vacsora jön itt létre. Inspiráló közös étkezés, melyet Budapest ihletett. A KONYHAKÖR séfje kreatív formában tálalja A budapesti menüt.
  Helyszín: Okos Pont – BÁLNA 

 

 1. június 5. vasárnap 10:00-13:00  – KONYHAKÖR bemutatja: SUNDAY BRUNCH -Reggeli piknik hangulatban!
  A rendezvény Budapest Essentials karszalaggal bárki számára ingyenesen igénybevehető!
  A  fesztivál zárónapjának reggelén beindítjuk a napot és jó hangulatot teremtünk egy könnyed, laza, vasárnapi piknik keretén belül.  A város reggelije, egy több órán át  tartó, fennséges brunch. Az ételek és frissítők, krémek, péksütemények a Konyhakör szervezésében valamint a 4 napos fesztiválhoz csatlakozó gasztrópartnerek felajánlásával kerülnek megvalósításra.
  Helyszín: Okos Pont – BÁLNA

 

   1. június 5. vasárnap 20.30 – BPES & #köszibudapest záróesemény: Budapest Cinéma – MOSZKA TÉR filmvetítés
    A fesztivál lezárásaként a Főváros és a BVA összefogásának köszönhetően mindenkit vár a Pontoon napozóterasza egy különleges mozizós eseménnyel. A BPES karszalaggal rendelkezők a Moszkva tér főhőseinek DJ szettjével, Szabó Simon (Rojál) and Jávor Bence ( Ságodi) törtjeivel búcsúztathatják az idei legurbánusabb fesztivált. Budapest koktél, naplemente a Pontoon fedélzetéről, emlékeket idéző film és könnyed lazulás a fesztivál utolsó estéjén. Ne hagyjátok ki!
    Helyszín: PONTOON terasz

INFORMÁCIÓK:
web: budapestessentials.com/koszi-budapest
facebook: facebook.com/budapestessentials
blog: koszibudapest.blog.hu
]]>