17-én pénteken, és 18-án szombaton a Sónar by Night lesz a legnagyobb klub a világon, amely egyesíti az elektronikus tánczenei színtér legjavát. Több mint 30 világszínvonalú produkciót állítanak színpadra, melyek között lesz némi átfedés, mindez három galaxist foglal magába. Első körben a house zenei fellépőket mutatjuk be:
A láng őrzői
Spiritualitás, mélység, ritmus, a tűz és a groove… mind lényeges eleme a műfajnak. A house egyik legnagyobb mestere Kerri Chandler, az amerikai underground úttörője, akit erősen befolyásol a soul, jazz, és az afrikai hangok világa. Sok hasonló összetevője lesz Soichi Terada műsorának is, aki house színezetű dallamokkal, harmóniákkal, japán zenei elemekkel teszi teljesen magával ragadóvá hangzását. A műfaj alapjaiban továbbra is erős 2016-ban, köszönhetően olyan dj-k és producerek munkásságának, mint Mano Le Tough és a The Martinez Brothers. Mano Le Tough megőrizte kiváltságos státuszát, mint Európa legkeresettebb szelektora, lenyűgöző mind a saját produkciója (gondolunk itt például: „Thrills”), és a gondosan felépített, inspiráló DJ szettjeire. Mindeközben a The Martinez Brothers az igazi New York-i house hagyományát teremtette meg, miközben nyitott marad az új hatások, hangzások irányába is.
Újítás és sokoldalúság
A house zene lelkét számos kulcsfontosságú művész ragadja meg a Sónar éjjelén, akik a house hangzást egyfajta kiindulási pontnak tekintik, de sokoldalú szenvedéllyel közelítenek a műfajhoz több irányból. Határozott személyiség a brit Jackmaster, és Eats Everything akik pofátlanúl szerethetővé teszik a klasszikus house hangzást, melybe belecsempészik saját stílusukat, alakítva az új trendeket, a kortárs elektronikus zenét. A house zene anyanyelvén beszél még három prominens személyiség a Sónar estén: az ír duo a Bicep, aki intravénás új erőt ad a techno impulzusának, a dán származású Kölsch, aki ellenálhatatlanúl dallamos, érzéki világával varázsol, valamint a manchesteri DJ duó Krisko & Greg Lord, akik sokoldalúan tárják fel a house műfaj minden titkát.
A kozmikus mutáció
A chicagói műfaj egyik legértékesebb tulajdonsága, hogy képes a változásra. A house zene fokozatmentesen manipulálható, és megújuló. Erre nincs is tökéletesebb bizonyíték, mint az izraeli Red Axes világa, aki ugyan lassú bpm-en csordogál, de nagy teret hagy mindenféle csábító kompozíciók beszivárgásának, mint az új vonalú brazil hangzás, vagy a punk és a pszichedelikus.
Nagyjából ugyanez mondható el John Talabot-ról is, aki az egyik legnépszerűbb művésze a helyi és a nemzetközi színtérnek. Szerinte a zene egy térbeli Odyssey, ahol bármi lehetséges. Valamint a nagy tekintélyű holland Intergalactic Gary, aki a kontinens egyik legkiválóbb szelektora, feltárja a house zene természetes, kozmikus, és lizergsav spektrumát.
Friday 17
11.30 pm Intergalactic Gary (SonarLab)
12.20 am Red Axes (SonarPub)
12.30 am Soichi Terada (SonarLab)
01.30 am Kerri Chandler (SonarLab)
02.35 am Mano Le Tough (SonarPub)
03.55 am Kölsch (SonarPub)
05.00 am The Martinez Brorthers (SonarClub)
05.00 am John Talabot (SonarPub)
Saturday 18
02.35 am Eats Everyhting (SonarClub)
02.50 am Krysko & Greg Lord (SonarLab)
04.00 am Bicep (SonarLab)
05.00 am Jackmaster (SonarPub)
Infók/Jegyek: https://sonar.es]]>