17-én pénteken, és 18-án szombaton a Sónar by Night lesz a világ legnagyobb klubja, mely számos vezető személyiséget egyesít a nemzetközi elektronikus és dance zenei színtérről. Több mint 30 művész, mindegyik egyedi hangzást képvisel, így három nagy csopotba soroltuk őket. Ma a techno, és kísérleti leszármazottjai kerülnek bemutatásra.
Táncparkett robbantók
A techno zene manapság talán egyik legfontosabb alakja Richie Hawtin, aki ismét egy kifogástalan minőségű, és nagy pontosságú technológiai műsorral jelentkezik péntek este a Sónar by Night-on. Előtte ugyancsak ezen az este lép a nagyérdemű elé a feltörekvő olasz duo a Mind Against, akik az átható, élénk elektronikus zenét erősítik, amire egyébként egyre nagyobb igény mutatkozik a klubok, fesztiválok világában.
Hasonlóképpen izgalmas lesz a neves, a táncparketett átütően lehengerlő német dj, Ben Klock, a szenzációs duo DVS1 & Rødhåd, illetve a spanyol, nemzetközileg is elismert techno nagymesterek Paco Osuna és Coyu.
Frenetikus LIVE
Két techno projektet mindenképpen ki kell emelni: Az egyik Alex Rhida, ismertebb nevén Boys Noize, aki egy új audiovizuális show-műsort fog előadni, melynek témája a festői elemek által inspirált cyberpunk, az ipari esztétika és a harc az ember és a technológia között. Ez a tökéletes platform számára, hogy bemutassa a „Mayday” névre keresztelt negyedik albumát, ami egy új csavart ad hozzá a mindig is erőteljes acid techno-hoz.
A másik LIVE show a német Booka Shade nevéhez köthető, aki egy vadonatúj látványos showműsorral ünnepli leghíresebb albumának a “Movements” 10. évfordulóját. A műsorra lézerhowt, high-tech világítást terveznek óriásvetítőn, összességében egy speciálisan erre az alkalomra létrehozott látványban lesz része a nagyérdeműnek.
Sötét és kísérleti
A legösszetettebb és feltáró techno, igen különleges szerepet játszik a Sónar by Night életében, így idén három művészi tandem is feltűnik a line up-ban. Az első Lorenzo Senni, és Powell néven Hot Shotz, akik munkája a két klasszikus stílust egyesítik: hardcore, és trance.
A másik duo akiket igencsak érdemes lesz meghallgatni, csak és kizárólag ínyenc, sötét, underground kedvelőknek ajánljuk az Ben UFO b2b Helena Hauff.
És végül de nem utolsósorban egy régi páros Zero vs. Chelis, hivatalosan első alkalommal fognak együtt játszani egy búgós, rézsútos IDM-et, és kísérleti elektronikát.
Mindazonáltal külön szeretnénk kiemelni Angel Molinát, aki éppen a Sónar by Night-on ünnepli majd 20. évét a lemezjátszók mögött.
péntek 17
21.30 Angel Molina (SonarClub)
22.00 Zero vs. Chelis (SonarPub)
22.30 Hot Shotz (SonarLab)
02,15 Mind Against (SonarClub)
03.00 Ben UFO b2b Helena Hauff (SonarLab)
03.30 Richie Hawtin (SonarClub)
05.00 DVS1 & Rødhåd (SonarLab)
 18. szombat
00.05 Coyu (SonarClub)
01.30 Booka Shade (SonarClub)
03,35 Boys Noize (SonarPub)
05.30 Ben Klock (SonarLab)
05,35 Paco Osuna (SonarClub)
Infók/Jegyek: https://sonar.es]]>