Az elmúlt fél évtized elektronikus zenéjének egyik legnagyobb hatású duója, a “posztdubstepet” ambinetes lazulással nagyon eredeti módon ötvöző Mount Kimbie járt már az A38-on DJ-szettel, illetve a Sziget A38 Színpadán élő produkcióval. James Blake nagy spanjai ezúttal keverik két korábbi fellépésüket, és a hajóra érkeznek egy élő fellépésre!

A kétezertízes évek egyik legnagyobb hatású brit elektronikuszenei produkciója, a Mount Kimbie két tagja, Dominic Maker és Kai Campos még 2008-ban találkozott, és hamar kiderült, hogy könnyen megtalálják a közös hangot. De milyen hangot! Bár a duó sokáig sikertelenül küldözgette felvételeit a különböző kiadóknak, amikor a Hotflush (Scuba labelje) meglátta/hallotta bennük a lehetőséget, egy szempillantás alatt a legjobban hájpolt produkció lettek a brit underground elektronikában.
A 2010-ben megjelent első nagylemez, a Crooks & Lovers totális siker volt: a kritika ájultan dicsérte a különleges, ötletes és eredeti hangzást, a “poszt-dubstep”-et megteremtő szilánkos, pattogós, ugyanakkor furcsán lebegő ambientes atmoszférát, a kicsit lo-fi, de valójában a végletekig kimunkált megszólalást, és természetesen az albumon végigvonuló ezernyi sziporkázó ötletet.

A Mount Kimbie egy csapásra a legkeresettebb elektronikus produkciók közé katapultált, igazán nem véletlen, hogy a második nagylemez már a szcéna legnagyobb nevű kiadójánál, a Warp Recordsnál jelent meg. Bár a hangzás sokban finomodott, hiphopos elemek, ének és rap, élő hangszerek is megjelentek, a Mount Kimbie bebizonyította, hogy a hatalmas várakozások nem bénították meg. A második album éppoly friss, szellemes és ötletteli volt, mint az első.
A magyar közönség már láthatta a duót élőben, két éve a Sziget A38 Színpadán, illetve egyszer egy DJ-szettet is játszottak a hajón. A Mount Kimbie ezúttal az A38 Hajóra tér vissza egy erősnek ígérkező klubkoncertre.
A zenekar tagjai
Dom Maker: billentyűsök, programozás, külyük
Kai Campos: billentyűsök, programozás, kütyük
Lemezek
Crooks & Lovers, 2010
Cold Spring Fault Less Youth, 2013
Esemény: https://www.facebook.com/events/654152914740690/
]]>