Jay Lumen visszatér Adam Beyer legendás kiadójához, a Drumcode-hoz. Horizon című dala az idén 20 éves címke ünnepi “A sides” kiadványának részeként fog megjelenni augusztus 1-én. Az új dalt a Sonar-on, a Movement-en és itthon a Balaton Sound-on is bemutatta.

A mi Jay Lumen-ünk eddig első és egyetlen magyarként mondhatja el, hogy a Drumcode család részese lehet. 2012-es Gary Beck-el közös debütáló kislemeze óta Adam Beyer tulajdonképpen folyamatosan játssza dalait és rendszeresen hallhatók a legendás DCR sorozat műsoraiban is.
Számos kollaboráció köti egyébként össze a Drumcode-al, hiszen jelent meg közös kislemeze a szintén Drumcode művész Harvey McKay-el, de Sasha Carassi-val is. Legutóbb pedig saját, Footwork névre keresztelt kiadóján jelentkezett egy elektronikus zenei “duettel”, melyet Roberto Capuano-val közösen hoztak össze. Az Octaves című kislemez egyébként zajos sikert aratott, hiszen többek között a BBC Radio 1 az aktuális hét legforróbb premier lemezeként aposztrofálta és maga az EP 2 héten át volt a legsikeresebb kislemezek 10 legjobbja között. Nem csoda hát, hogy ismét felkérés érkezett a Drumcode részéről.
rsz_jay_lumen_balaton_sound_2016_1
Jay Horizon című dala egyénként már most óriási figyelmet kapott, hiszen először az ő saját szettjeiben, majd számos Drumcode Radio Show-ban is felcsendült Adam Beyer keze által. Így a nagyközönség már hallhatott belőle számos részletet és egyértelműen már most jelentős sikerre tarthat számot. Jay premierként játszotta a Horizon-t Barcelonában a Sonar keretében, de lepörgette Detroitban a Movement Festival-on, ahol az Octopus estjén játszott és hazánkban a Balaton Sound-on is, ahol közel 4 órás szettet prezentált egészen napfelkeltéig és tulajdonképpen ő zárta a fesztivál programjait. Adam Beyer egyébként nem csak, mint a kiadó feje, de mint lemezlovas is igencsak oda van a Horizon című dalért és az alábbi szavakkal köszönte meg Jay-nek levelében.
“Thank you so much for Horizon, killing it everywhere!”

Jay maga pedig az alábbi szavakkal kommentálta az újabb Drumcode-os megjelenést:
“Mindig megtisztelő a Drumcode-al és Adam Beyer-el dolgozni, hiszen a Techno szcénában elért eredményeik vitathatatlanok. Ezúton is köszönöm a felkérést!
Amikor gyermekkoromban arról álmodoztam, hogy egyszer majd együtt játszhatok az általam nagyra tartott lemezlovasokkal és reméltem, hogy én is nagy kiadóknál jelenhetek majd meg, azért őszintén megvallva nem számítottam rá, hogy ilyen kiadók is méltónak találnak arra, hogy szerződést írjanak velem alá. Persze ma már azért felfogom, hogy abban az életfázisban vagyok, hogy sikerül megvalósítani az álmaimat és ez valóban boldoggá tesz, ám azért belül még mindig ugyanaz a kisgyerek vagyok, aki rendre rácsodálkozik egy-egy ilyen eseményre. Legyen az fellépés, Top10-es dal, vagy például egy újabb megjelenés a Drumcode-nál. Ismét csak köszönöm!”


Jay Lumen persze továbbra sem ül a babérjain. Folyamatosan turnézik. Legutóbb Bukarestben, Amszterdamban, Brüsszelben, Barcelonában, Berlinben, Bécsben, Detroitban és Ibizán játszott, ahol a Faction est nyitó rendezvényén pörgette a lemezeket. Ám szerencsére a hazai rendezvényhelyszíneknek sem kellett nélkülözniük játékát.
Ugyanakkor hátra van még az évben számos fellépés. Ismét ellátogat Limába (Peru), Miamiba, hogy a legújabb szenzáció a Heart falai között játsszon H, de hamarosan fellép, Németországban, Szerbiában, Tunéziában, Olaszországban, Finnországban, Angliában, ahol legendás Sankeys DJ pultja és közönsége várja. Persze láthatjuk és hallhatjuk majd, a Sziget és a B.My.Lake fesztiválon is.
Ám addig is be kell érnünk élőben rögzített mixeivel, vagy épp hamarosan megjelenő dalával a Drumcode-nál.]]>