A CityMatiné és a Színes Város közös projekttel készül a nemzeti ünnepre: augusztus 20-án a tűzfalfestésről ismert alkotócsoport is csatlakozik a nappali bulisorozathoz, és együtt teszik színesebbé az egykori Gázgyár falfelületeit.
A munkálatok augusztus 17-én kezdődtek, így a CityMatiné közönsége – a tűzijáték fényei mellett – a kortárs kültéri alkotásokban is gyönyörködhet szombaton. A festményeket természetesen a Duna vízéről, a Hajógyári szigetről és a túlpartról is tökéletesen látni lehet majd.
Az open air rendezvénysorozat szervezői sokadszorra kérnek fel tehetséges művészeket,  és minden alkalommal más-más tematikát választanak az alkotófolyamathoz: az ikonikus budapesti épületegyüttes leendő falfestményein egy klasszikus videojáték, a Super Mario világa elevenedik meg. Az együttműködés következő lépéseként – a Színes Város közreműködésével – egy francia művész érkezik Magyarországra: segítségével a CityMatiné csapata egy különleges, élő festőversenyt szervez szeptember 3-án, a csillebéri Matiné Napozó területén.
Az augusztus 20-i eseményen ezúttal is Dj Sobek, Captain Kunckles és Monolit szolgáltatja a talpalávalót, de bónuszfellépőként DeWalta is beáll majd a lemezjátszók mögé.
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/603272843185126/]]>