Pár nap és érkezik Hawtin a B My Lake-re, de mi addig nem tudtunk várni, ezért tettünk egy rövid kitérőt a kedvéért a bécsi Pratersauna-ba.
A klubban egy 3 napos minifesztivált rendeztek meg a múlt hétvégén. Ez inkább nappali fesztivál volt, utána éjszakai afterrel. Az első nap sztárvendégei Hawtin és Hito voltak, különleges körítéssel, ugyanis Richie Enter.Sake körtúrájának egyik állomása volt a rendezvény.
A buli 14 órakor kezdődött bár mi jóval később értünk oda. Komoly kis klubnak tűnt a Pratersauna, de sajnos a benti részéből nem sokat láttunk. A bulit kinn tartották a kerthelységben, ahol van egy óriás medence is, rengeteg ülőhely és feelinges dekorációk, mint a fáról lelógó disco-gömb vagy a hátsó kerítésen világító HA HA HA felirat. A pultban a kiszolgálás rendben volt, sőt meglepődtem, hogy itt még vannak külön pohárszedők is. Külön volt természetesen Enter.Sake bár ahol 10 euróért lehetett venni közel 2 decis kiszerelésben a 14,9 %-os italt, amit előre behűtött pohárba töltöttek. Úgyhogy megadták a módját rendesen. Szerintem még mindig olyan íze van, mint ha a szénsavmentes pezsgőt Martinivel kevertük volna, de ha már itt volt, nyilván ittunk egyet.
13963062_10209564374883543_49181907761452404_o
Mikor odaértünk Hito még csak bemelegített, nagyon light-os muzsikák szóltak. A hangrendszer botrányosan szólt. Halk is volt és nem volt egyáltalán beállítva. Kicsivel később Hito végre táncolhatóbb zenéket kezdett játszani, el kezdtünk mozogni rá, majd megint leeresztett. Végül egy világ dőlt össze bennem, amikor lejátszotta Lumidee – Never leave you popslágerét. (hozzátenném, még este alvás előtt is az „Uh Oh…” szólt a fülembe és baromi idegesítő volt) Abban a pillanatban le kellett üljek, mert ez számomra minősíthetetlen volt és így vártuk az este 8 órát, hogy kezdjen Richie. Kicsit kétségeim is voltak, hogy ha megjön és meghallja a hangfalakat visszafordul, hogy ez nem üti meg az ő színvonalát. Szerencsére jóval korábban megérkezett a kis stábja, köztük másodállású technikusok, akik egyből kezelésbe vették a hangtechnikát a set-up közben. Még szerencse, hogy ők legalább értenek hozzá… Hawtin alatt már annyira tökéletesen szólt, hogy arról előtte álmodni se mertem.
13920227_10209564373763515_1095846727432062439_o
Richie 3 órát zenélt, amibe megint csak nem tudunk belekötni. Kifejezetten örülünk neki, ha egy klubban hallhatjuk játszani és nem egy fesztiválon, mert ilyenkor ő is sokkal közvetlenebb, jobb kedve van, együtt tud hangolódni a közönséggel és ez érezhető a szettjén is. Mindenkire mosolygott és integetett a pultból. Vedelte a sakét persze üvegből, mert hát ez a legjobb reklám. Olyankor ingyen osztogattak is az első sorokban néhány üveggel. A szett első harmada még csak bemelegítő volt és pontban 1 óra elteltével fordult a kocka, elkezdett úgy isten igazából játszani. A zene egyre morcosabb lett. Mikor egyfajta mély „ggggrrrr” hangokat lehetett kihallani belőle, akkor már tudtam, hogy most az a rész jön, amit a legjobban imádok. Megérkeztek a sötét, gonosz hangok és dübörgött a bass. Ezt tőle egyszerűen sosem lehet megunni. A közönség is odarakta magát, kivétel nélkül táncoltak. Voltak régi ismerős dalok is, persze rögtönzött remake formában, ahogyan azt tőle megszoktuk. A vége fele pedig a kis sunyi nem levezette a szettet, hanem még jobban rátett. Teljesen felhergelte a közönséget, őrjöngtek az emberek. Az utolsó két track-el pedig mindenkit elmozdított a talajról, mindenki ugrált és ujjongott.

Azért 3 óra az 3 óra, abba már sok minden belefér, de ehhez nagyon kellett az a közvetlen közelség a dj és a közönsége között is, amit egy klub nyújtani tud a fesztiválokkal ellentétben. Mivel ez egy kis kerthelység volt közepén a színpaddal, amit nem kerített körbe semmilyen kordon, Richie-t lejövetel közben rengetegen betámadták, hogy képet készítsenek vele. Ő pedig nagyon türelmesen kb. fél órán át pózolt és beszélt és kedves volt mindenkivel. Ilyen sokáig még sehol nem láttam időzni a fanatikusaival. Nagyon pozitív volt ő is és összességében a buli is.
13987659_10209564378883643_1074676412185889229_o
Maga a klub nagyon feelinges, Richie remekelt, a közönség is szimpatikus volt, bár a vége fele már vegyültünk az éjszakai rendezvényre érkezőkkel. A legelején viszont még tisztán lehetett látni, hogy ezek az arcok csak Richie Hawtin miatt jöttek. Gyanítom, hogy ők épp annyira elégedetten tértek haza, mint mi még aznap éjjel Budapestre.
Kár hogy ez is elmúlt, de még szerencse, hogy nem kell sokat várni rá megint, ugyanis augusztus 25-én viszont láthatjuk őt a B My Lake-en.]]>