A budapesti SPATIAL SOUND INSTITUTE augusztus 26-án egy nagyon különleges, egész estés show-val nyitja ki újra a közönség számára kapuit.
Ebben az évben már többször is alkalmunk nyílt megtapasztalni a 4DSOUND hang- és térélményt. Megismerkedve a hangélmény maximumával, legutóbb Stimming és Johannes Brecht közös produkciójának elemeit hallgathattuk meg a sűrű zenei ködben.
4ds_1
Most újra visszatér hozzánk a 4DSOUND-dal már régóta közreműködő Stimming, aki ezúttal Lamberttel, a misztikus maszkjától elválaszthatatlan zongoristával fog közösen zenélni a négydimenziós hangorkánok közepette.
Stimming karizmatikus produkciói telítve vannak az általa készített hangfelvételekkel és ritmikai építőkockákkal, amikkel egy sajátságosan szofisztikált és mégis befogadható, részletekben gazdag hangvilágot hoz létre. 2007-től dolgozik a hamburgi DIYnamic Music kiadónál, ahol több mint 20 dala, számos EP-je és albuma jelent meg az elmúlt években. Legutoljára most áprilisban jelent meg az eddigi közös munkát megkoronázva Alpe Lusia című albuma, melynek több számát is a 4DSOUND-dal való együttműködés ihletett.

Stimming zenéjében a 4DSOUND a live zenéléshez történő visszatalálást jelentette. Az elektronikus zenei performansz újra fizikai aktussá válik, visszanyeri a szoros kötelékét az itt és most élménnyel, ettől egyszeri és megismételhetetlen produkciók születnek a 4DSOUND egyedi terében.
4ds_4
4DSOUND X SVS Records: Creative Lab
Az este második különlegessége, hogy a SPATIAL SOUND INSTITUTE a müncheni SVS Records 16 előadóját, a világ számos pontjáról vendégül látja augusztusban, hogy a 4DSOUND rendszeren saját alkotásokat hozzanak létre és ezt bemutassák a közönségnek.
Fellépők: Camila Fuchs (MX/DE), Crypt Thing (UK), LYBES DIMEM (DE), Maxim Wolzyn (DE), BAKÁH (US / KR / IL), neinzer (DE/UK), Kamron Saniee(US), Bartellow (DE), David Goldberg (DE), DJ GrOund (JP), Ritornell (AT), LOADING GRID (DE), Manuela De Laborde (MX), SEA SONGS (UK), Lukas Rabe (DE)
Az esemény már este 19 órakor kezdetét veszi és egészen reggel 6-ig elveszhetünk a hangokkal telt térben. Bővebb információ az eseménynél található: https://www.facebook.com/events/1585910501706687/
4dsound agu26 cover
Mi is az a 4DSOUND?
A 4DSOUND Közép-Európában egyedülálló technikai installáció, mely lehetővé teszi, hogy sétáljunk a térben és közben megtapasztalhassuk a hangokat minden irányból. Ebben a környezetben úgy tűnik, mintha a hang az űrben lebegne, akár egy távoli meteor raj. A hangok folyamatosan mozognak a hallgatók között, hol fölülről, alulról, vagy oldalsó irányból érkeznek meg.
A 4DSOUND olyan élmény megszerzésére invitálja a közönséget, ahol elveszítve a térbeli orientációnkat, aktuális helyzetünket meghaladva érzékelhetjük új dimenziókban a hangok minőségi szubjektumát. Legyen az hullámzóan ható zenei morajlás, vagy a fejünket körbe sereglő madárrajhoz hasonlítható dimenzionális hangélmény.
A térben átélhető organikus behatások szinte egyszerre robbantják fel belső világunk és a külvilág fizikai érzékelését, a tér-idő megszűnik és a hangok nyers valóságát tapasztalhatjuk meg bőrünkön. Ez több mint látvány vagy zene, ez inkább annak kettőssége a minőség művészi szintjén.
Neked is ki kell próbálnod!]]>