A mélyen személyes, akusztikus dalokat intelligens elektronikával ötvöző Dillon a kortárs berlini elektronika legérdekesebb énekesnője. Az Ellen Allien kiadójánál, a BPitch Controlnál működő Dillon szeptemberben megjelenő harmadik nagylemeze egyfajta összegzés: első két lemezének élő koncertverziója. A különleges hangú, érzékeny énekesnő e lemez turnéján érkezik az A38 Hajóra.
Dillon, azaz teljes nevén Dominique Dillon de Byington Brazíliában született, de kisgyerekkora óta Európában, elsősorban Berlinben él. Ez utóbbi alapvetően határozta meg látásmódját és zenéhez való viszonyát is. Dillon alapvetően érzelmes és érzékeny dalszerző-előadó, de elemi erővel hatott rá a berlini elektronikus technószcéna is. Így aztán finom, zongora-alapú akusztikus dalait gyakran öltözeti pumpáló elektronikus köntösbe. Ebben persze óriási szerepe van Dillon voltaképpeni felfedezőjének, a berlini DJ-producer Ellen Alliennek, aki azonnal leigazolta BPitch Control nevű kiadójához. Így aztán Dillon nem csak Apparat vagy a Modeselektor labalmate-je lett, hanem az európai IDM-szcéna egyik legfontosabb központjába került.
Ellen Allien nagyon jól ráérzett: Dillon első lemeze nem egyszerűen a 2011-es év egyik legerősebb debütalbuma volt, de még egy gigaslágert is hozott. A mélyen személyes Thirteen Thirtyfive kemény témája (a titokzatos szöveg Dillon elvesztett magzatának állít emléket) ellenére harmincmilliós nézettséget produkált a YouTube-on, és Dillont egy csapásra Lykke Li-vel kezdték egy lapon emlegetni.
Nem véletlenül: Dillon a dalszerző-előadók azon áramához tartozik, akik – mint mondjuk Soap&Skin, Emika, Lykke Li – nagyon tudatosan használják az underground elektronika és tánczene elemeit, de alapvetően dalszerzők. Dillon énekhangja, jellegzetes zongorajátéka összetéveszthetetlenné teszi produkcióját. Dillon friss lemeze szeptember 23-án jelenik meg. A brazil-német dalszerző-énekesnő ez alkalomból turnézik, és lép fel az A38 Hajón.

2016. november 2., szerda 20:00
A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő
Jegyár: 4500 Ft, elővételben: 3900 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.
]]>