Szeptember 24-én, szombaton a Spatial Sound Institute újra megnyitja kapuit a közönség számára. Két közös koncertet fog adni a mexikói zeneszerző, producer Murcof és a tizennégy tagú párizsi Listen Ensemble kamarazenekar.
A Murcof művésznév mögött a mexikói elektronikus zenei előadó Fernando Corona áll. Az elmúlt 15 évben Corona egy teljesen egyedi hangzásvilágot hozott létre, ami klasszikus zenei elemekkel ötvözi az elektronikus zenét. Olyan zeneszerzőket idéz meg, mint Arvo Part, Henryk Górecki vagy Giya Kancheli valamint az élet nagy témáit, halált és örökkévalóságot dolgozza fel. A figyelem a részletekre, a hömpölygő tempói és az érzék a zene térbeliségére, ami megkülönbözteti a többi elektronikus zenei előadótól.

A Listen Ensemble egy kamarazenekar, melyet a Párizsi Királyi Konzevatórium végzett hallgatói alapítottak. A zenekar új kapcsolatot teremt a zenei nyelv és a technológia között. Karmester nélkül, a Listen Ensemble, a zenészek párbeszédéből, együttműködéséből és kölcsönös figyelméből áll össze.
Mindamellett, hogy Murcof előadja majd a külön a 4DSOUND rendszerére írt művét, a Listen Ensemble-al többek közt Terry Riley mesterművét az „In C”-nek a térbeli remixét is el fogják játszani. Szeptember 24-én a koncertet a Murcof és a Listen Ensemble 2 alkalommal mutatja be: 19:30 és 22:00 kezdettel.
Jegyek elővételben: 10 euró/3200 HUF; helyszínen: 12 euró/ 3600 HUF
Esemény: https://www.facebook.com/events/1215879781769598/]]>