November 10-én rendezik a 2016-os lengyel Mayday-t. A helyszín a hagyományoknak megfelelően idén is Katowice. Ez nekünk magyaroknak azért is jó, mert tök közel van. Budapesttől légvonalban mindössze 307 kilométerre található. Kocsival mehetünk Szlovákia és Csehország irányába is, nagyjából hat órás az út. Onnan már csak egy köpés Krakkó, ahová mindenkinek érdemes ellátogatnia. Egyrészt tele van magyarral, másrészt pedig a lengyelek hagyományosan imádnak bennünket, bármilyen furcsán is hangzik ez elsőre, arrafelé tényleg varázsszó, ha kiderül, hogy “magyar vagy”. A rendőr simán összetépte a feljelentésünket anno, amikor elkaptak közterületen való alkoholizálásért. Erre tényleg figyeljetek oda, arrafelé is tilos, de ott be is tartatják! Tömegközlekedéssel is könnyen eljuthatunk a helyszínre. Krakkóba és Katowice-be egyébként visz igen olcsón busz vagy akár repülő! Egy kis guglizás után (eurolines, orangeways, wizzair stb) bőven találunk lehetőségeket, érdemes ugyanakkor sietni, mivel egyes járatok már most beteltek! Arra figyeljetek oda, hogy a bulit csütörtöki napon rendezik! A másnap nemzeti ünnep lengyel testvéreinknél, a függetlenség napja!
Na de most nézzük magát a bulit! A helyszín a Spodek Aréna, ami egyszerre akár 12 000 embert is képes befogadni. A line up igen tetszetős! Máshol is bevezethetnék, hogy a külföldi fellépők neve után nem az országot, hanem a városukat tüntetik fel. Lehet valaki UK. de azért nagyon nem mindegy, hogy a londoni vagy éppen a glasgow-i szcénát építgeti. Nézzük gyorsan azokat a fellépőket, akik live-ozni fognak: Friends Of Mayday, VRIL és Kuba Sojka. Utóbbi helyi erő, ha kíváncsiak vagytok a produceri munkásságára, akkor mondjuk nézzétek és hallgassátok meg a berlini Tresor-os fellépését! Haladjunk végig a DJ-ken is, legalábbis a legismertebbeken. Bár egy csarnokbuli, vagy egy fesztivál igazi esszenciáját úgyis az adja, hogy leragadsz a legkisebb teremben, ahol éppen olyan valaki keveri a zenét, akiről fingod sincs, hogy kicsoda. Szóval itt lesz a svéd álompár, Adam Beyer és gyönyörű felesége, Ida Engberg is. Jön a Berghain-ból és Dystopian-ból ismert Alex.Do, akit ma már egy csomóan követnek Magyarországon is. Talán ő lesz az “új Rødhåd”, mindenképp érdemes rá odafigyelni! Chris Liebing-et megint senkinek sem kell bemutatni, Cleric pedig az élő bizonyíték arra, hogy Manchesterben nem csak minden a fociról szól. Jön még a szépséges Deborah De Luca (Nápoly), a világ legnagyobb focifanatikusának számitó Gary Beck (Glasgow), de itt lesz Henning Bear (Berlin), Jonas Kopp (Buenos Aires), Len Faki (Berlin), PETDuo (Sao Paolo), Pfirter (Buenos Aires), a németek számára kimondhatatlan nevű Raphael Dincsoy (Stuttgart), itt lesz Rødhåd és Speedy J (Rotterdam) is. Durva ez a berlini hegemónia, nem? Önszorgalomból érdemes ránézni a lengyel DJ-kre is, őket nem annyira ismerjük. Jegyeket ITT tudtok venni, 150 zlotzyiért. A zlotyi középárfolyama 71 forint. De egyébként tudtok majd nálunk jegyeket is nyerni, figyeljétek a további híreket!
Ne feledjétek: „Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki. Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát.” 
Esemény: https://www.facebook.com/events/927502497336070

 ]]>