Az Internet népe egy emberként könyörgött az elmúlt időszakban az összes nagy fesztivál és csarnokbuli előtt Maceo Plex-ért. Aki egyébként járt már Magyarországon, nem is egyszer, hanem kétszer eddig. 2010. december 31-én zenélt nálunk először, mégpedig a Lurdy Házban, a méltatlanul hamar kimúlt Beat Clubban. Ahhoz képest, hogy a hazai klubtörténet egy igen rövid epizódjáról volt szó, több olyan lemezlovas is fellépett itt – sokszor bántóan kevés közönség előtt – aki később stadionokat töltött meg. Itt mutatkozott be hazánkban például Gary Beck is. Maceo Plex egyébként King Unique és Shonky társaságánban búcsúztatta az óévet. Ime egy videó:

„Eric Estornel, azaz MAETRIK, MARIEL ITO, MACEO PLEX, vagy csak egyszerűen ESTORNEL 1993 óta tekeri kitartóan a potikat és koptatja a lemezeket. Kubai származása és zenész családja révén világ életében közel állt hozzá a muzikalitás. Vérbeli művészként folyton új utakat kutatva jutott egyre magasabb szintre a zenei pályája. Állandóan buzgó kreatív vénája permanens alkotásra sarkallta, és a többi közt olyan kiadók, mint a Cocoon, az Audiomatique vagy a Crosstown Rebels, a Mothership vagy az Immigrant katalógusában meg is találhatjuk ennek nyomait. Előszeretettel kapja elő a lemezes táskájából például Sven Väth vagy Steve Lawler is az aktuális Maetrik kedvencét egy-egy húzósabb buli alkalmával. Eric ragyogó érzékkel találja el a techno, a house, a funk és az elektro arányait zenei elegyeiben, így sem besorolni, sem megunni nem lehet a szettjeit és a trekkjeit.” 2010. december 31-én a Beat Club és a Partynews jóvoltából (ezt az idézetet tőlük szedtük) a magyar közönség is részese lehetett Maetrik varázslatos világának.
Fura, mi? Másfél év múlva már a Balaton Sound-on zenélt. 2012-ben.

Akkor már egyértelműen kitört az underground szerepkörből. A fenti zenét rengetegen játszották. Máig emlékezetes pillanat ugyanezen a nyáron az EFOTT Velencén, ahol 41 fokos kánikulában fürödtünk a 31 fokos húgymeleg Velencei-tóban, a parton pedig ez a zene szólt. Maetrik alteregóját sem hagyta cserben. A 2012-es Hyperen Sven Väth két Maetrik-szerzeményt is játszott a szettjében. Harmadikként a Reason-t, aztán nem sokkal később lement a Kick 1 Kick 3 is, ami abban az évben egyértelműen a tavasz legnagyobb slágere volt szerte a világban!
Ugorjunk előre két évet. 2014-ben már megkérdőjelezhetetlen a szerepe, mint A-kategóriás világsztár, fesztiválok nagyszinpadának főfellépője. Ekkor már teljesen elhagyta Maetrik-alteregóját, ontja magából a saját zenéket és feldolgozásokat. Az Exit Festival-os szettje máig legendás, aki ott volt, minden idők egyik legemlékezetesebb DJ-szettjének tartja ma is! Szerencsére ezt is vissza lehet nézni. Nem csak a zene miatt érdekes ez az egy órás anyag, hanem azért is mert a kép látószögében közvetlen közelről csápoló partyzók igen nagy százaléka magyar 🙂 Szerencsére a kamerás volt olyan jófej, hogy nem mutogatott minket premier plánban, mert hát reggel 8 lévén voltak bajok mindenkinél (akkor sütött ki először is a nap úgy igazán, pedig már a harmadik napon jártunk), nem csak a közönség soraiban, még Skrillex is bepofátlankodott, hogy felrakhasson pár lemezt.

Szóval nem elég, hogy a Deadcode összehozta a számunkra eddigi legnagyszerűbb Bónusz line upot, szinte az összes régi nagy kedvencünkkel, Maceo Plex-szel megfűszerezve ez már tényleg az álomkategória, úgyhogy november 11-én nem is lehet kérdés, hova megyünk!]]>