Idén 20 éve annak, hogy a dj pult másik oldalára kerültél, vagyis elkezdted nyúzni a lemezeket. Emlékszel még az első alkalomra? Hol estél át a tűzkeresztségen, mi volt az első zene amit feltettél?
A legelső dj-zés hatodikos koromban volt egy sulitáborban. Eredetileg a nyolcadikosok csinálták, de úgy éreztem nálam jobb zenék vannak kazin. Hogy mi volt az első zene fogalmam sincs, de arra emlékszem, hogy a 2Unlimited – No Limit-et betettem. A második a nyolcadikos ballagás utáni bulin volt 1994-ben. Akkor is volt 2Unlimited csak már a Get Ready For This és keményítettük rave-vel és happy hardcore-ral szintén kazettáról. ’95-ben kezdtem el lemezeket venni a kajapénzemből, ekkor már főként houseokat és nem emlékszem hogyan, de összeverbuválódott egy kis csapat az Experts of house team. Mindenkinek volt valamije, egy keverő, lemezjátszó stb. és volt hang és fénytechnikával foglalkozó cimbi is. Összeállt a csapat és elkezdtünk sulibulikat csinálni, amik kifejezetten sikeresek voltak. ’96-ban haverkodtam össze a Csillaghegyi Ramszesz Music Club rezidensével, aki a pénteki house bulikat csinálta. Két sarokra volt attól, ahol laktunk. Mutattam pár mixet és mondta, hogy warm up-olhatok neki a buli elején, ha van kedvem. Persze, hogy volt! Ezzel egy időben bejárhattam gyakorolni tini és nagydiszkó között a High Life-ba, ahol egyszer Dj Plastic lehetőséget is adott és kipróbálhattam magam a tinidiszkóban. Nagyon egyszerre történt és már nem tudom ténylegesen melyik is volt előbb, de innen számolom a 20 évet.
Bizonyára számtalan emlék, élmény tör most elő belőled. Melyek állnak a szívedhez mai napig a legközelebb?
Tényleg rengeteg emlék tört fel bennem. Két hete szinte euforikus hangulat van rajtam a zeneválogatásoknak köszönhetően. Bármilyen memóriakártyánál jobb a zene! Azt hiszem napokig tudnék anekdotázgatni. Rengeteg érdekes embert ismertem meg és hihetetlen eseményeket élhettem át. Nehéz kiemelni egyet-egyet. Azt hiszem ez az egész áll közel a szívemhez.
20 év, azért az 20 év. Hogy érzed, mik voltak a legfontosabb csúcspontok a karriered során?
Ketté választanám az alteregókat. Experte fénykora 1999-2002 közé tehető. Supersonic Technikum és a Globe tinidiszkó fix rezidenciák voltak és ehhez jöttek az afterek, vidéki és külföldi fellépések. Pörgős időszak volt. Zack alteregóm 2008-2013 között volt a legaktívabb. Ebben az időszakban volt Consonance, Compact Disco, JustmusicFm, sokat jártam az országot, rezidens voltam Siófokon a Club Hell-ben és nagyon pörgött a rádiózás.
Image and video hosting by TinyPic
Produceri munkákban is bővelkedsz, ám nem csak Zack Marullo, hanem White Orange Project (W.O.P.) és Dj Experte néven is adtál ki zenéket.
A produceri munkákat főként Zack néven követtem el. A White Orange Project alias zenei csapongásaim kiélésére volt és csak pár tracket adtam ki, Experte néven pedig egyetlen egyet. Mindig is szerettem volna egy megjelent zenét ezen a néven. Amikor ezt a nevet használtam csak álmodtam róla, hogy lesz egyszer egy kiadott zeném.
Nemrégiben jelentetted be, hogy a fent említett művészneveken visszavonulsz, de helyettük lesz egy új project, amiről jelenleg annyit tudunk, hogy a techno vonalon fog mozgolódni. Ez így elég tág fogalom. Bemutatnád nekünk az új alteregódat?
Hasonló dologra lehet majd számítani, mint anno az Experte alteregóm alatt, csak mai hangzással és live act része is lesz a dolognak. Az első kiadvány már megvan és 2017 első felében napvilágot is lát vinylen. A többi legyen meglepetés.
Szombaton a 20 éves dj jubileumod alkalmából lesz egy kis megmozdulás a Supersonic vörös termében. Gondolom a helyszínválasztás, és a meghívott fellépők listája sem véletlen. Úgy érzem, ez egy korszak lezárása is egyben az új alteregód megjelenése előtt. Mire számíthat az aki szombat este úgy dönt, veled ünnepel?
Az, hogy Supersonicban szeretném megrendezni nem volt kérdés, hiszen nagy múlt kapcsol össze a hellyel, rengeteget tanultam itt a zenéről és a klubéletről Bernáth/y Sándor kezei alatt és egy kultikus helye a magyar elektronikus zenének. A fellépőket tekintve a barátaim, akik jelen voltak és még szebbé tették ezt a 20 évet! A bulin pedig végig szaladunk ezen időszak zenei történésein. A mából indulunk és a hangzásokat bemutatva megyünk vissza az időben, mindezt koncepciózusan felépítve és megpróbálok úgy 3 lemezjátszózni, ahogy régen. Azt gondolom, hogy aki meglátogat minket és szereti a house, techno zenét kiváló alkalmat találhat arra, hogy letáncolja a lábát.
Line up:
22:00-23:30 Barátok 2 back
Smole | Thomas Bernard | Martin Prestige | Roland Cortante
23:30-00:30 Bernathy Zsiga live
00:30-02:30 Zack Marullo |2005-2016|
02:30-03:30 Két fej négy kéz – Schiipman & Zack Marullo
03:30-05:00 Experte |1996-2004|
05:00-06:00 Ramone | Scarface | Christian Right
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1636119673376749/
Image and video hosting by TinyPic]]>