Az év vége felé általában gombamód szaporodnak az elektronikus zenei rendezvények országszerte. Nincsen ez másképp a bulik tekintetében bivalyerős 2016-ban sem. A sorból talán kicsit kilóg az aranyvasárnapot megelőző december 17-i esemény, hiszen egy este lép fel John Graham aka Quivver és Kintar, amelyet a szervezők egy friss Global Underground NuBreed albumbemutatóval spékelnek meg az iráni Habischman fellépésével, és ezúttal nem marad el a tökéletes levezetés sem, hiszen Slam Jr. „Morning Symphony”-val tér vissza 8 órában a rendezvényt követően.
A koncepciót tekintve érdemes megtekinteni az egy évvel ezelőtti rendezvény beharangozó videóját.

Pontosan egy év telt el azóta tehát, mikor is az első, tipikusan progresszív house-ra épülő este a nyitás után pár perccel már felmutathatta a megtelt táblát.
rsz_ch
Az akkori elképzelés sikere az eltelt egy év óta tovább erősödött, hiszen olyan művészek érkeztek a Legendary Moments rendezvényeire, amelyek esetében semmiképpen sem lehet a klasszik jelzőt használni. Így látogatott elsőként hazánkba a Hernan Cattaneo vezetése alatt álló SUDBEAT címke is olyan művészek prezentálásban, mint Pedro Aguiar, Chicola, Graziano Raffa, Mariano Mellino vagy éppen Marc Marzenit. A QUASAR visszatérése, Danny Howells, Seb Fontaine, Lucien Foort és Oliver Lieb budapesti látogatása kimondott szavak nélkül is tovább építette a közösséget. Mindehhez ha hozzávesszük, hogy a következő hónapok olyan művészekről szólnak majd a közösség életében, mint Emmanuel Top első magyarországi klub fellépése, SLAM és Fernando Ferreyra Magyarországra csábítása, akkor bátran kijelenthetjük, hogy: „Not Classic, But Legend”.
rsz_quivver
Elsőként persze le kell tudni a december 17-i progresszív house elő karácsonyt. Nem meglepő, hogy a szervezők egy év után visszacsábították John Graham-et, akit sokan csak QUIVVER-ként ismernek. A sokak szerint sosem hibázó, rendkívül aktív munkásságot folytató producer/lemezlovas több órában szórakoztat majd Kühl-ék felvezetése után.
rsz_1kintar
Ezúttal is kellenek meglepetések, így a régi emlékek forgatagába tökéletesen passzoló művészek ékesítik majd John több órás szettjét. KINTAR nem ismeretlen a hazai klubberek számára, az ő általa képviselt hangzásvilág rengeteg rajongót állított maga mögé. Külön csemege lesz az új Global Underground NuBreed album alkotója, az iráni HABISCHMAN első hazai fellépése.
rsz_habischman
És ha mindez nem lenne elég, az eseményt a lassan tradicionálisan Slam Jr. & Goyes páros zárja, a nappalt pedig Zsazsa 8 órás megmérettetése nyitja és zárja, amelynek már a címe is nagyon árulkodó: Morning Symphony.
Facebook események:
Quivver / Kintar / Habischman at Members of Progressive House #2:
DayTime Moments pres. Morning Symphony (Slam Jr. 8 hrs set):
Jegyvásárlás:
Online
Nyomtatott jegyek a Vinyl & Wood-ban kaphatók!]]>