5 nap, 5 éjszaka és 5 évnyi tapasztalat – Megérkeztek az első nevek a SONUS ünnepi kiadásához: Apollonia, Chris Liebing, Jackmaster, Joseph Capriati, Marco Carola, Monika Kruse, Ricardo Villalobos, Richie Hawtin, Rødhåd, Seth Troxler, Sonja Moonear, Tale Of Us, The Martinez Brothers és a többiek.
Horvátország egyik legnagyobb elektronikus zenei eseménye, a SONUS idén nyáron ötödik alkalommal egyesíti a a house és a techno világát egy helyen. A fesztivál augusztus 20. és 24. között tér vissza a Pag szigeteki Zrce Beach partikomplexumába és az első nevek hallatán elmondhatjuk, hogy az eddigi legmonumentálisabb előadói névsorral készülnek az ötödik kiadásra.
Richie Hawtin egy év kihagyás után ismét visszatér a szigetre, ahogyan azt Marco Carola, Loco Dice és Ricardo Villalobos is teszi. Már kiszámlázták számunkra a nemzetközileg leginkább áhított művészeket és úgy tűnik idén minden jolly jokert bedobnak a kalapba. A lista a  Drumcode főnök Adam Beyer-el kezdődik, visszatér a párizsi szupercsapat, az Apollonia, Archie Hamilton illetve az eklektikus hangzású Club Der Visionäre rezidense, Bihn.
Nagyon várós már a frankfurti Chris Liebing letisztult és technikás szettje, a német techno stróman, Dorian Paic, valamint a FUSE másik banda tagja, Enzo Siragusa. Az ünnepséghez csatlakozott a vidám groove-s Fabio Florido, csak úgy mint Richie Hawtin ENTER csapatának másik törzsgyökeres tagja, Hito. Itt lesz mindenki kedvence, a skót Jackmaster, a Hot Creations-t pedig ezúttal is Jamie Jones képviseli. Most debütál a fesztiválon Jesse Calosso, de itt lesz a holland producer, Joey Daniel és persze a Sonus nagy közönségkedvence, Joseph Capriati.
14086203_1124498044291233_6594049751699577758_o
Az őrült csipet csapat is visszatér, jön a legnagyobb hangulatfelelős Karotte, Leon, Meats és München elsőosztályú exportja, Monika Kruse is. A Pag szigetekre zarándokol a 8bit Records alapítója Nick Curly, a techno titánok, a Pan-Pot duo, és a mély,pimasz hangok védjegyével érkezik Richy Ahmed. A techno maestro, Rødhåd, az olasz hős, Sam Paganini mellett friss tehetségek is felbukkannak a Stuttgart-ból érkező SHDW & Obscure Shape. Az első felvonás vége felé érve kiemeljük még Sonja Moonear-t, a bolondos Seth Troxler-t és legnagyobb bűntársait, a The Martinez Brothers-t is. Végül a sort a Tale of Us és a magával ragadó Vril zárja. Persze ne feledjük, hogy ez még csak a teljes lista töredéke, amit első körben osztottak meg velünk a szervezők.
Csak úgy mint eddig is, ezt a lenyűgöző összeállítást a Cosmopop csapatának köszönhetjük, akik ezúttal is egy felejthetetlen nyaralásra invitálnak az Adriai-tengerpartra. Összecsődítik a legnagyobb sztárokat akik mindig rendkívüli szettekkel készülnek és sose tudni előre ki mikor bukkan fel a hírhedt aftereken. A Cosmopop áll a híres-nevezetes Time Warp mögött is, 2 évtizedes múlttal rendelkeznek és minden eseményük egy családias meeting, ahol a szervezők és az előadók szívből ünnepelnek. Az ő rendezvényeik azok, ahová egy Dj nem csak fellépni megy, hanem önfeledten jól érezni magát. Talán ez lehet a Cosmopop sikerének kulcsa.
A Sonus elmúlt 5 évében számos emlékezetes pillanatnak örvendhettünk, Hawtin zárószettje 2015-ben, első évben ZIP feelinges előadása és tánc az esőben. Az idei kiadás bizonyára még emlékezetesebb lesz mindenki számára, úgyhogy erősen azt tanácsoljuk, “Gyertek el és legyetek Ti is részesei ezeknek a legendás pillanatoknak!”

TIME WARP Presents : Sonus Festival
2017. augusztus 20-24.
Pag szigetek, Horvátország
Adam Beyer – Apollonia – Archie Hamilton – Binh – Chris Liebing – Dorian Paic – Enzo Siragusa – Fabio Florido – Hito – Jackmaster – Jamie Jones – Jesse Calosso – Joey Daniel – Joseph Capriati – Karotte – Leon – Loco Dice – Marco Carola – Meat – Monika Kruse – Nick Curly – Pan-Pot – Ricardo Villalobos – Richie Hawtin – Richy Ahmed – Rødhåd – Sam Paganini – Seth Troxler – SHDW & Obscure Shape – Sonja Moonear – Tale Of Us – The Martinez Brothers – Vril Live
Az első körös jegyek már kaphatóak 159 Euro-ért.
További információk: Sonus Festival Facebook event
Illetve csatlakozzatok a Sonus Festival Group Hungary csoporthoz, ahol egyből informálunk a legújabb fejleményekről, szállás és utazási tanácsokkal látunk el vagy éppen útitársakat kereshetsz. Itt mindenki megosztja tapasztalatait, illetve együtt kattoghatunk a 2017-es eseményre. 
]]>