Sok évvel ezelőtt még senki sem gondolta volna, hogy a SEMF ekkora sikertörténetet ír. Első alkalommal még egy 2000 fős kis rendezvénynek indult a stuttgarti helyi klubban, a Rocker33-ban. 10 év elteltével viszont a helyi zenei élet fontos szervévé nőtte ki magát. Mára egy nemzetközi, élvonalbeli esemény lett, melyek jubileumi kiadásához csatlakozott többek között Sven Vath, Chris Liebing, Loco Dice, Fritz Kalkbrenner, Felix Jaehn, Joseph Capriati és Sam Paganini is.

A rendezvény sikeressége részben abban rejlik, hogy évre évre nemzetközi szupersztárokat vonultat fel. SVEN VäTH vitathatatlanul a legfontosabb és legmeghatározóbb alakja a német techno történelemnek. A globális ikon, aki mindig is hű maradt gyökereihez, tökéletesen beleillik a SEMF line-upba. A sikersztori másik jelentős alakja CHRIS LIEBING, aki 2011 óta évről évre elhozza magával azt a masszív techno hangzást amit képvisel. Mindig a “Straight in your face” volt a szlogenje és ez nem változik 2016-ban sem.
Az igazi SEMF premier pedig LOCO DICE debütálása lesz a rendezvényen. Továbbá elsőbálozó még az olasz SAM PAGANINI is, aki egyedülállóan fűszerezi mixeit sajátos stílusjegyeivel – Techno al Dente! FRITZ KALKBRENNER és JOSEPH CAPRIATI még mindig szívesen látott visszatérő vendégei az eseménynek. Előbbi maga mögött hagyva testvére árnyékát, meghatározó egyéniségével és egyedülálló hangzásvilágával kiváló művészként biztosította be helyét ebben a szcénában.  Capriati aki végigjárja a világ legtöbb klubját és fesztiválját, az egyik legszerethetőbb munkamániás a legnagyszerűbb előadók közösségében. “Ain’t nobody”, azaz senki sem jobb, mint FELIX JAEHN. Ez az utolsó bejelentés – lerántjuk a leplet a hamburgi slágercsodáról!
‘Komme was Wolle’ a szlogenje annak a helyi előadókból álló közösségnek, melynek legénysége már a kezdetektől fogva elhivatott a SEMF közönségének szórakoztatására. Továbbá a szervezők ismét szívesen látják vendégül a különböző tehetséges művészeket más iparágakból is, gondolván elsősorban a vizuál artistokra.
Természetesen ez még nem a teljes line up-ja a SEMF 2016-os kiadásának. További előadók is csatlakoznak a fesztiválhoz, mint Aka Aka feat. Thalstroem, Niconé & Sascha Breamer és Klaudia Gawlas.
Egy szó mint száz, jó kis felhozatallal rukkoltak elő a Stuttgart Electronic Music Festival tizedik jubileumi eseményére, melyet már előadók hada vár tülkön ülve, láthatóan már a facebook oldalaikon is ezen kattognak.

SEMF – Stuttgart Electronic Music Festival
2016. December 10. , Messe Stuttgart
LINE UP 2016
AKA AKA feat. Thalstroem live, A.N.A.L., Chopstick & Johnjon, Chris Liebing, Felix Jaehn, Fritz Kalkbrenner live, Joseph Capriati, Junge Junge, Kerstin Eden, Klaudia Gawlas, Le Shuuk, Loco Dice, Niconé & Sascha Braemer, Pappenheimer, Sam Paganini, SHDW & Obscure Shape, Simo Lorenz, Stephan Hinz live, Sven Väth
Helyiek és KOMME WAS WOLLE előadók
Ackermann, Alexander Maier & Philipp Werner, Anette Party, Blind live, Borrowed Identity, Danny Salas live, Dilen, Gabriel Damen & Magali live, Jerome Le Baron, Knead & Sting live, KRIzE, Marius Lehnert, Mau & Mau live, Peter Kneer & Alex Bartz, RAM, Saschko, Sedef Adasi, Zeitverschiebung live
LIVE-VISUALS  & PERFORMANCES
A Free Mind, Dundu, Bimbi, Gretchen Faust, Lotta Fuchs, Mieka Karlotta
Jegyek: 54,50€ (plusz áfa)
További info a rendezvény hivatalos oldalán és facebook event
]]>