A Seldon által igazgatott Budapest in the Dark sorozat decemberi installációja ismét ínyencfalatként fog a szánkban – és fülünkben/lábunkban – elolvadni, és még karácsonyi piacos forralt bor sem kell hozzá. Andrea Giuliani és Luca Rossetti hibrid-live-szettje olyat tartogat, amit nehéz szavakkal leírni, Hochweis pedig a sógorokat képviseli a maga különc technójával. Játssz jegyért, pólóért.
Pénteken, december 16-án a Müszi mindkét termét kihasználó buli a moziterem sötétjével és a kávézórész félhomályával egészíti ki egymást, ahol este tizenegykor csendülnek föl az első rigmusok. A Creepyfinger és Phobos kiadók olasz párosa, illetve a Labelton osztrák üdvöskéje mellett, Budapest in the Dark rezidensei hangolnak rá az újszerű technoid ütemekre. Zegotha, aki Flth-bulikon is bizonyított már többször, a Contra Mundum égisze alatt ténykedő David Mole, és természetesen a házigazda, Seldon is, mindez Trippy vizuáljával megspékelve.
A partysorozat – melynek tényleges küldetése is ez -, mely nem a tuti, nagy nevekkel operál, hanem olyan előadókat hoznak el, akik szívvel-lélekkel csinálják, amit csinálnak, jelen esetben a felfedező, kissé kísérleti, minimállal, technóval és egyéb finomságokkal fűszerezett elektronikát, amivel kimozdít a komfortzónádból.
Ismét a Müszi aka Művészeti Szint ad otthont a Budapest in the Dark e havi eresztésének, hiszen ahogy Seldon is kiemelte novemberi interjúnkban: a helynek olyan lelke és atmoszférája van, ami a különböző művészeti ágak jelenlétéből ered. A bulira pedig nem belépőt, hanem hozzájárulást kérnek, melynek mértéke „érkezésalapú”: éjfélig egy ezres, és utána is csak ezerötszáz.
Andrea Giuliani és Luca Rossetti duója már 2007 óta együtt dolgozik –  miután az újszerű minimáltechno-forradalom beszippantotta őket, gyorsan megtalálták a közös hangot. Egy évre rá beindították közös kiadójukat, a Substudiót, ahol olyan művészek kiadványait gondozták, mint Autistic, Riccardo Sabatini vagy épp Allma. A kiadó és többek közt a Little Helpersnél megjelenő aliasuk, a Reflux sikerei igazi nagyágyúk (Richie Hawtin, Loco Dice, Joseph Capriati stb.) elismerését hozták. A tavalyi évtől teljes egészében a darkos minimálvonalat helyezik előtérbe, ám az alig kéthetes Plazmade vagy a Low remixük tartogat néhány meglepő mintát és szintihangot is. A live-szettjeiket nagyon nehéz stíluskorlátok közé szorítani. Rajtuk kívül Hochweis headliner, aki kábé tíz éve kacsingat az elektronika felé, az első löketeket Richie Hawtintól és a Dubfire-től kapta. A berlini Labelton kiadóval fonja szorosabbra a kötelékét manapság, a szettjei pedig némileg könnyedebbnek hathatnak majd az olasz páros után, hiszen a sötétebb elemeket gyakran oldja lájtosabb, menetelésre hívogató beatekkel.

Esemény: https://www.facebook.com/events/206948286381512/]]>