Az iráni származású, de Dániában élő Nima Gorji egy személyben producer, DJ és emellett az ő nevéhez köthetők a Welt Recordings és NG trax labelek is. Munkássága több, mint húsz éves múltra tekint vissza. Nima a belgrádi DOT klubban lépett fel, ezután sikerült a The Clubber oldalnak feltennie néhány kérdést neki.

Az imént játszottál a belgrádi a DOT klubban, milyen volt a fellépés? Mik voltak a benyomásaid?

Nagyon örülök Shoxy barátom meghívásának, és az élménynek, amit a belgrádi underground szcéna adott nekem. Fantasztikus este volt, mihamarabb szeretnék visszajönni.

Mit gondolsz az ibizai zenei szcénáról, azok után, hogy hosszú évekig éltél és dolgoztál ott?

Hát, ez elég személyes kérdés. De azt kell mondanom, hogy Ibiza, ahogy én megismertem, már a múlté, az undergrounddal együtt. Manapság a sziget nagyobb részt már csak a pénzől szól, mint Dubai.

Szerinted mi a vonzereje egy kisebb, családiasabb klubnak?

Válogatottabb a közönség, az a fajta, amelyik ért a zenéhez. És ez egy olyan dj-nek, mint én, nagyon csábító.

Néhány hónapja készítettél remixet Daniel Sanchez ‘Pearled into Droplets’ című trackjéhez, ami a Bad Barbie kiadó gondozásában jelent meg. Hogy indult Daniellel az együttműködés?

Néhány éve keresett meg Daniel, hogy készítsek remixet a Bla Bla Musicnak. Aztán jött az első EP, majd a második. Közben barátok lettünk.

A ‘Jtar’ után a 2016-os év utolsó napján jütt ki az utolsó Bla Bla Music megjelenés. Mondanál erről többet és a koncepcióról, ami mögötte van?

Ez egy nagyon érdekes koncepció, mert ez a label a művészeket helyezi a középpontba, aki egyszeri és megismételhetelen alkotást hoz létre, a hallgatónak nem kell számtalan track közül választania. Akár kell neki, akár nem.

Mit szeretsz a legjobban mikor a saját trackedet alkotod meg, és mit szeretsz a remixelésben?

Az alkotásban az a jó, hogy játszhatok és jammelgethetek a lemezjátszókkal és lemezekkel. A remixelésben pedig ott vannak azok a pillanatok, amik inspirálnak, hogy még tovább és tovább fejlesszem a dalt, míg elkészül a saját végleges verzióm, de általában az egész folyamatot szeretem.

Mesélj a NG Trax nevű labelről, miket jelentettek meg a közeljövőben, amit semmiképp ne hagyjunk ki?

Egyet sem szabad kihagyni 🙂 NG a monogramom és az új gyermekem, ami azért született, hogy kiadhassunk trackeket, amiket még inkább a táncparkettre szántunk. 2017 elején Shoxy régóta várt EP-je fog megjelenni. Már alig várom.

Segitettél kiépíteni az undergroundot Dániában, és a hosszú karriered során az európai underground fejlődésének úgy áltaban is tanúja lehettél. Mi változott ez idő alatt, mi lett jobb, van valami, ami jobban tetszik, mint a késői 90-es években vagy a 2000-es évek elején?

Úgy hiszem a történelem ismétli magát, ami a produkciókat illeti, egyre több az analóg lemezkiadás, mint ahogy az korábban is volt. Ez nagyon pozitív. Bárcsak ugyanezt mondhatnám a klubéletről is. Igazából egyre több és több reklámot látok a különböző eseményeken, fesztiválokon.

Mit gondolsz, mi kell ahhoz, hogy a klubélet tovább fejlődhessen?

A szenvedély vezéreljen, mikor kiválasztunk egy zenét vagy egy dj-t, amit, akit szívesen hallgatunk. Így tudsz új magokat elvetni.

Hogyan értékeled a 2016-os évet és mik a terveid 2017-ben?

2016 nekem egyszerre volt szép és őrült, nehéz kiemelni egy pillanatot, de a Fuse Day party a Bennimusa parkban Ibizán volt például az egyik. Vagy a Lakescape party Romániában, ami két napig tartott… és még sorolhatnám. A következő év a nyakunkon, örülök, hogy sok európai felkérésem van, és lesz egy kis dél-amerikai turném is. A tervek szerint Welt Recordings és az NG Trax label is fantasztikus előadókat fog megjelentetni, plusz lesz nekem is néhány saját cuccom.

Mindezt élőben is meghallgathatjuk szombaton, mikor is a Contra Mundum vendégeként a Corvin Clubban fog zenélni: https://www.facebook.com/events/1667596006599501/

Forrás: http://www.clubber.rs/interview-nima-gorji/