Minden akkor kezdődött, amikor hajnal 4-kor felhívtál kissé ittas állapotban, éppen egy buliból hazafelé tartva, azaz nem is haza, merthogy dolgoznod kellett 6-tól. A semmi közepén bolyongtál, én meg még magamhoz sem tértem legszebb álmomból, csak hallgattam az eszmefuttatásod az élet dolgairól, és hogy nem találod a helyed itthon. Ekkor 20 perc szünet. Merthogy célba értél. Majd ismét csörög a telefon és kacagva közlöd, hogy szondáztattak a melóhelyen, és hát úgy néz ki kirúgtak… Jót kacagtunk a dolgon, aztán jött a pangásos időszak…

Nagyon cool és őszinte eszmefuttatás. Utána még 8 hónap telt el Budapesten meló nélkül, mielőtt Londonba mentem. Elvoltam a zenével, közben jöttek be külföldi fellépések, így azt mondtam „Lets Go”!

Ennyire ne szaladjunk még előre. Emlékszem az első sikereidről épp egy kis családias privát buli hétvégén kaptál hírt. Ha jól emlékszem akkor több nagy nevű előadótól, köztük Marco Carola-tól érkezett support. Láttam a szemedben felcsillant a fény, boldoggá tett hogy elismernek. Nem bírtál leszakadni a telefonodról, míg végül kénytelen voltam elrejteni előled.

Óriási! Te emlékszel még erre? Wow! Hat igen, nem ma volt Leányfalu sem, de nem is annyira régen. A mai napig emlékszem az első szupportra, sőt mindegyikre. Ezek a videók, dolgok tartották bennem a lelket! Tudod jól mennyire fontos egy előadónak, ha idol-ok támogatják.

Az a fény még mindig a szemedben ragyog. Na de ha már szóba jött London. Mesélj kicsit, milyen kint az élet egy feltörekvő dj/producer számára? Eleinte hogy boldogultál?

Nekem szerencsém volt, mert egy jó barátom azonnal szerzett szállást, és munkát, amivel pár hónap alatt összeszedtem magam, felkészültem minden szempontból Ibizára. Imádtam Londonban élni, egy teljesen új világ volt, új célokkal és persze új barátokkal. Kinyílt az a bizonyos kapu, mert a kemény munka mellett éjjel-nappal zenét írtam, azt éreztem most kell megnyomni. Így is lett, sok zene készült el, jókor, jó időben jöttek jó helyeken, szóval minden klappolt. Lassan elkezdtek bejönni az nemzetközi fellépések, mivel Londonból könnyebben bookolnak. Kezdett összeállni az angol tudásom is, heti szinten szerveztem találkozókat djk-kel, producerekkel. Jó volt, de tudtam, tovább kell mennem, mert London 10 évvel ezelőtt volt a központ, most Ibiza és Barcelona.

Image and video hosting by TinyPic

Említetted, hogy kicsit átalakultak a szerepek, Ibiza, és Barcelona lett a központ. Ezen kívül mi volt még vonzó számodra a spanyol fellegvárban?

Londont imádom a mai napig, ezen a hétvégén is fellépek ott. London számomra a legfontosabb mérföldkő, de ez egy kész sztori, kellenek az új kihívások. Utána Ibizán voltam majdnem egy évet, ez volt az igazán fontos és tökös lépés. Imádom a szigetet és szerintem majdnem kész a sztori is, otthon érzem magam ott, de onnan is lépni kellett, mivel stúdiózni a szigeten nem egyszerű. Szóval átköltöztem Barcelonába, és otthonra találtam. Egyelőre itt maradok, imádom és egyre jobban mennek a dolgok. Imádom a spanyol kultúrát, az emberek feltétel nélküli tiszteletét, és szeretetét. Mit mondjak még? Számomra „Barcelona is „the place to be”.

Hogyan mulatnak a spanyolok?

Jobban mint hinnétek! Óriási formák! 😀

Volt részed kint egy-két őrült sztoriban?

Csak abba van, nem igazan részletezem, de ismersz! Nem vetem még a táncot.

Most elgondolkoztam, milyen régen ismerjük is egymást. Képzeld el, már 10 éve! Annak idején az Infinity Sounds-al fiatal tehetségek felfedezését tűztem ki célul, akkoriban találtam többek közt rád is. Álmomban sem gondoltam volna, hogy 10 év elteltével egy nemzetközi sztár dj/producer fog itt ülni előttem. Mesélj, merre jártál a nagyvilágban, melyik volt a kedvenc helyszíned?

Hát a dolog számomra is hihetetlen, de annyira nem is. Az elmúlt másfél évem nagyon jó volt. Az USA-tól Oroszországig, aztán Dél-Amerika, mondhatjuk, hogy Európában majdnem mindenhol zenéltem már, de a kedvencem még mindig Barcelona. Hihetetlen ez a város… Most rengeteg új dolog lesz, ebben az évben megyek Mexikóba, Columbiába, Panamába, és ha minden jól sül el, akkor „végre” Ausztráliába is eljutok. A legnagyobb álmom Japán. Remélem legközelebb már arról is mesélhetek.

Úgy látom ég a munka a körmöd alatt.

Még mindig rengeteg ötletem van, sőt szerintem idén kapcsolok rá legjobban. Indul a vinyl kiadóm, több saját klubest „around the corner”. Az elmúlt évben szinte mindegyik zeném jó helyen kötött ki, óriási előrelépés volt a stúdió, végre van, sose volt. Szóval van időm zenét írni nyugodtan, és ha van jó zenéd bookolnak is, elismernek és szeretnek. Ez az ami fontos. Mindig egy bizonyos mood-ban lenni.

Nem sok magyar dj/producer mondhatja el magáról hogy ilyen szép felfelé ívelő karriert fut éppen. Na de Ibiza! Hát igen, minden valamire való partiarcnak nagy álma egyszer kijutni, és a legendás helyeket végigjárni. Te, mint dj/producer, és partiarc, milyennek látod a buliszigetet?

A sziget rengeteget változott, az elmúlt pár évben főleg, de idén lesz a legélesebb váltás. A Space-t bezárták, és lesz helyette “High” Ushuaiai vezetéssel. Sajnálom… mert „leg pens orientalt” a dolog. Eddig is az volt, de volt lelke, és elegánsabban oldották meg. Ma a sziget már más, és egyre dilisebb lesz. Óriási business! Ha megnézzük a kikötőt 5 évvel ezelőtt és ma, teljesen ledöbbenünk. De Tényleg! Szerintem a Matutesz család (kb minden az övék) egy új Monte Carlo-t épít az egykori buliszigetből. Zero Hippység!

Szomorú ezt hallani… Reméljük a legjobbakat! Na de említetted hogy hamarosan elindul a vinyl kiadód. Kérlek mesélj erről kicsit.

Aprilisban jön az els EP 4 originallal tőlem. Alig várom, hogy a kezemben tartsam a babym. Nagyon különleges és inkább hosszabb zeneket keszítettem. Reecords néven fog jönni a dolog.

Más platformokon mit várhatunk tőled a közeljövőben?

Rengeteg originallal keszülök főleg digital labeleknek, illetve pár exclusive vinyl only.

PlusONE! Térjünk akkor rá kicsit a pénteken induló rendezvénysorozatodra, melynek Budapesten a Tesla ad otthont. Mit takar a PlusONE?

A nevet a klub találta ki, és igen, a koncepció én és egy nemzetközi fellépő. Egyelőre évi 3 dátumban állapodtunk meg, szóval meglátjuk, de én nagyon pozitív vagyok. Megtisztelő, hogy ennyi idősen külföldről így sikerül kicsit hazajönni. Kell egy kis változás szeretett Budapestünk életében, ez pedig egy elég innovatív koncepció, mivel Dennis sem járt még nálunk. A jövőben is ezt tervezem, nem a biztosra megyek. Merni kell nagyot álmodni! Nem?

Úgy, úgy! Te eddig sem futamodtál meg a kihívások elől. Az sem utolsó szempont, hogy így lesz egy biztos kapocs ami Magyarországhoz köt. Így benne van a pakliban, hogy hazaköltözöl, vagy továbbra is Barcelona-ban élsz majd?

Nem tervezek hazamenni. Sőt! Imádom Budapestet, de számomra kevésbé inspiráló a téli mínusz 20 fok. Sőt, inkább délebbre mennék 😀

Szívemből szóltál. Jómagam is meleg éghajlat párti vagyok.
A premier előadás vendége a spanyol elektronikus zenei szcéna egyik etalonja Dennis Cruz lesz. Milyen megfontolásból indítottad éppen vele az estét?

Közös ötlet volt Stamp-el, nem volt még nálunk, és ahogy az imént említettem: innovatív. Mi valami olyan szeretnénk prezentálni, amit máshol nem kap meg a közönség.

Image and video hosting by TinyPic

További terveid alapján a következő néhány alkalommal kikkel zenélsz majd együtt a PlusONE-on? Marad a spanyol vonal, vagy kikacsintgatunk más irányba is?

Top secret, de nem spanyol “vonal” lesz.

Péntek este mire számíthat a közönség? Miért érdemes ott lenni a Tesla-ban?

Rengeteg energiára, táncra és persze megjelenés előtti zenékre! Loves!

Üzennél valamit a magyar zenerajongóknak?

Nan! Kattintsatok ide: https://www.facebook.com/teslabudapest/videos/1844579702422125/?pnref=story

Köszönöm szépen a beszélgetést. Pénteken találkozunk.

facebook event: https://www.facebook.com/events/223190548089228/

Image and video hosting by TinyPic