2017 áprilisában valami új kerül fel a budapesti rendezvénypalettára. A szervezők a house zene hazai hallgatóközönségének olyan  előadókat tervez hozni, akik messze túlmutatnak az eddig itthon látottakon: “A tech-house és a deep-house manapság a két fő irányvonal, ezek az előadók pedig valahol a kettő között, a classic-house terében mozognak.” A house zene ezen formája mostantól itthon is biztos kezekkel hozza el a maradandó bulikat a közönség számára. Bulóczki Gergővel és Muzbek Andrással, az Eat My House alapító tagjaival beszélgettünk.

eat my house2

Sziasztok!
Személy szerint nagyon örülök annak, hogy én kérdezhetlek benneteket még mielőtt még útjára indítanátok új partisorozatotokat.
Már az elején szeretném megragadni az alkalmat, hogy sok sikert kívánjak nektek mindenhez, amit elindítotok a jövőben!
A háttérben már javában folynak a munkálatok, az első partiig bő egy hónap van hátra.

El tudnátok mondani, hogy mi volt a célotok a már ezerszínű budapesti éjszakai életbe beugrani egy újabb, egyedi arculattal?

Gergő: Újat mutatni! A sok más zenei irányzat mellett a house kicsit utánpótlás nélkül maradt itthon, a techno fénykorát éljük még és szeretnénk, ha az új vonalas house is kicsit előtérbe kerülne, ráadásul azt hiszem, hogy más nem hozná el azokat az előadókat, akikben mi gondolkodunk, pedig igény lenne rá.

Andrissal hogyan ismerkedtetek meg?

Gergő: Hát, ez még talán 2011-re vezethető vissza. Mindkettőnknek volt 1-1 kisebb buli sorozata, András az Eat My Funk-ot, én pedig a Napközit vittem akkoriban egy közös ismerősünk, Dunajcsik Tamás pedig a Blog Music Clubot vezette, ahol akkoriban elég sűrűn megfordultunk, ráadásul mindkettőnknek ment is ott rendezvénye.

András: Igen, bár akkor azért még nem lettünk annyira jóban, a Blog bezárása után nem is hallottunk egymásról tavaly karácsonyig, amikor is pont a Dunajcsik tanácsolta, hogy le kéne ülnünk pár szót váltani.

eat my house3

Volt valamiféle löket, ami elindított titeket az újabb partiszervezés felé, ezúttal közösen?

Gergő: Mindkettőnknek volt egy félkész ötlet a fejében és hamar világossá vált, hogy együtt kell tovább dolgoznunk rajta, és hát már itt is vagyunk! 🙂

András: És, hogy szeretnénk újat mutatni, kicsit megtörni a jól megszokott rendet, lehet még újat mutatni az elektronikus zenében és ezt be is fogjuk bizonyítani nektek.

Ismerhet titeket a magyar house-közösség korábbról, vagy ebben a stílusban újnak számítotok?

András: Korábban az Eat My Funk-kal találkozhattatok akár a Toldiban, akár a Kolorban is, de hogy őszinte legyek: mi nem szeretnénk stíluson belüli megkötéseket és azt sem állítom, hogy minden előadónk house stílusban fog beállni a lemezjátszók mögé.
Sokkal inkább hangulat oldalról szeretnénk megfogni a house-életérzést és egyébként is: ki akar kötöttségekkel élni?

Milyen sűrűséggel készültök majd bulikat szervezni?

Gergő: Április 15-én jelentkezünk először és ami biztos, hogy a nyár végéig legalább 4 alkalommal találkozhattok velünk.
Hiszek abban, hogy fontosabb a minőség mint a mennyiség és ennek a szellemében készülünk az idei évre.

Van valami fix elképzelésetek a koncepciót illetően, vagy majd alakul időközben?

Gergő: Természetesen van koncepciónk. Elsősorban olyan előadókat fogunk hozni, akik lehetőleg először járnak nálunk, és ha ez nem lenne elég, leszámolunk az egy-másfél órás szettekkel is. Minden külföldi előadónk egy különleges extended fellépéssel készül az estékre, hogy jobban megismerhessük a munkásságukat, és ugyanebből az okból készülünk videóinterjúval is a rendezvények előtt. Ezzel kapcsolatban annyit jegyeznék meg, hogy sokan próbálkoztak már ezzel a műfajjal, de sajnos nehéz lekötni a nézők figyelmét, ezért itt is nagyon eredetinek kell lennünk, ha sikert szeretnénk elérni.
András: És szeretnénk is! 🙂

eat my house4

Választotok majd állandó helyszínt a bulikhoz?

Gergő: Áprilisban a TEREM Budapestben kezdünk, ugyanakkor inkább az adott bulihoz illő környezetet keresünk majd minden alkalommal, mint helyszínekhez kötődünk.
Azt gondolom, fontos is, hogy ne legyen állandó a helyszín. Ezzel is megpróbáljuk felrázni a hazai közönség gondolkodásmódját.
A pesti közönség jelentős része nem nagyon fluktuál a helyszínek között, ez pedig annak is köszönhető, hogy a szervező csapatok is kötöttek a helyekhez. Ezt a trendet szándékunk megtörni, és nagyon reméljük, hogy a befogadó helyszinek is partnerek lesznek majd ebben.
Ami pedig a nyári helyszíneket illeti, mindenképp egyedi, változatos felhozatallal készülünk, biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog a közönségnek.

eat my house 5

Vannak magyar előadók is, akiket szeretnétek szerepeltetni a színeitek alatt?

András: Szeretnénk változatos magyar felhozatallal szolgálni, ezért nem feltétlenül saját állandó csapatban gondolkozunk, hanem olyan hazai előadókban akiket nem lehet minden hétvégén hallani.
Emellett lesz egy-két olyan húzásunk ami messze túlmutat a műfaj keretein.
Debütál a Lazy Neighbours formáció, amit jómagam és Exit9 barátom alkotunk és egy stílusok közé nehezen besorolható élő produkcióval készülünk az áprilisi nyitórendezvényünkre.
Bár nem előadó, de az Eat My House sem létezne ebben a formában nélküle: Passa Tamásról van szó, aki a való életben designerként dolgozik, a csapaton belül pedig a kreatív munkákért és a grafikáinkért felel. Érdekesség, hogy munkája miatt Tamás Japánból fog segíteni minket az első időszakban, de ez sem tántoríthatta el attól, hogy szerves része legyen az Eat My House csapatának.

Mit lehet tudni az áprilisi rendezvényről? Hol találhatnak meg titeket az emberek?

Gergő: Nem szeretnénk még túl sok részletet elárulni, nem sietünk sehova. A hétvégén már jó pár ember találkozhatott az arculattal a matricáknak köszönhetően és sokan érdeklődtek is, hogy ez milyen buli lesz, de facebookon még szándékosan nem vagyunk elérhetőek, ez egy amolyan offline to online felfogás a részünkről. 🙂

András: Minden ki fog derülni időben, annyit még elárulhatunk, hogy az áprilisi után a következő nagy dobás egyenesen Kanadából érkezik egy nagyon különleges Extended Live+DJ szett erejéig, ahol az is kiderül majd, hogyan lehet zenét csinálni egy oldschool telefon és egy kés segítségével.

Az áprilisi fellépőről azért egy-két infomorzsát kapunk, hogy azért tudjuk, milyen stílusra számítsunk?

Gergő: (nevet) Hát elsősorban ne számítsatok semmire, hanem majd lepődjetek meg, de persze segítünk kicsit:
Annyit biztosan elárulhatok, hogy egy angol úriemberről van szó, akit korábban a “Best Newcomer” kategóriában választott a Dj Mag első helyezettnek.

András: Szerintem nyugodtan elárulhatjuk ezek után, hogy Citizenn-ről van szó.
Akkor figyeltem fel rá, mikor 2014-ben a nemzetközi DJ Awards díjosztón csak a világhírű Patrick Topping tudta megelőzni.
Egy év sem telt el ezután, mire megjelent az első stúdió albuma „Human Interface” néven a Crosstown Rebels kiadónál, az elmúlt években pedig már olyan sztároknak készített remixet mint Maya Jane Coles, Adele vagy a Hercules & Love Affair, zenéit pedig a világ minden táján játszzák a lemezlovasok.

Ha azt kérném, írjátok le 1-2 szóval az Eat My House-t, melyek lennének azok?

András: Valami új, változatos és loco. 🙂

Gergő: Tequila & Sunrise.

1-1 szám, ami jellemez titeket?

András: Frank & Tonytól a ‘Bring The Sun’.

Gergő: Patrick Toppingtól a ‘Forget’ és annyit fűznék hozzá, hogy felejtsd el amit eddig a house bulikról gondoltál! 😉