Az R33 bezárásával óriási folt keletkezett a budapesti underground térképén. A hely több volt, mint egy szimpla szórakozóhely, egyfajta intézményként, szellemi műhelyként szolgált hosszú éveken át. Ha jól emlékszem 2012-ben jártunk itt először, teljesen véletlenül és egyből megfogott az a fajta vibe, amit azelőtt leginkább Berlinben lehetett érezni. Tudtuk, hogy ez az a hely, amit mindig is keresünk. Volt olyan nyár, amikor többet tartózkodtunk itt, mint otthon. Több alkalommal szerveztünk ide bulikat, ennyire ideális körülményeket sehol máshol nem lehetett volna találni. Aztán elkezdődött a közelben folyó építkezés, ami egyre jobban bekebelezte a környéket. Tudtuk, hogy előbb-utóbb vége lesz a dalnak. Hiányozni fog nagyon!

Polarize (Extend, ex-Shift): Szerelem volt első látásra. Anno a harmincadik szülinapom alkalmából kerestem helyet, ahol reggel a buli tovább tud folytatódni. Hosszú keresgélés után bukkantam rá az R33-ra. Első perctől megfogott a hely energiája, az a szabadság amit ott sokan együtt átéltünk, a zenék amik csak ott érvényesültek és eggyé tudtak válni a hely szellemével. Még az első nagyszabású Extend ötlete is a hely kapcsán pattant ki a fejünkből, késöbb a “legendás” reggeli Shift-ek. Nagyon sok szép emléket adott ez a hely a társaságunknak. Nem felejtjük és ezúton köszönjük az egész csapat nevében a lehetőséget amit a helytől kaptunk.

Hruscsov (Y-Production): Egyik kedvenc helyem volt mert érződött rajta a 90-es évek régi underground ihlete.Mind mint szervező,mind mint zenész,mind mint szórakozni vágyó megfelelő otthonra leltünk benne.A tulajdonos és az ott dolgozók is közvetlenek és mint “családfők”voltak ennek a társaságnak akik hétről-hétre jártak oda bulizni.Kiemelném a kert részt amely a dohányzóknak egy kis “szigete” volt ahol meglehetett inni egy kávét és ellehetett szívni egy cigit.Nagyon fog hiányozni a hely mert az utolsó underground hely veszett el Budapesten

DJ Turiszt (Robur Soundsystem): Én akkor kerültem az R-be amikor a vágóhidra kerültek,első alkalommal a Korai Öröm valamijen formációjának a kocertje után zenéltem Dj Lejönnel ill.Dj Pirivel …….akkor még a legedás klubszobában. Mi szerveztük az első kerti partyt akkoriban, még nem volt hangpara és az egész helynek volt egy amolyan berlini foglaltház-hangulata, föl lehetett menni a toronyba ill. bejártuk a vágóhid alatti pincerendszert …..aztán beálltunk a busszal a kertbe és bulikat szerveztünk innen indultunk fesztiválokra és ide érkeztünk haza. Nagyon fasza volt a zsonglörös időszak is amikor még együtt volt a csapat. Hét éve járok ki a vágóhidra most is bérlek egy garázst a buszoknak, de gyülekeznek a viharfelhők hamarosan nekünk is menni kell.

Smole (Contra Mundum):
 Szerettem a szabadságot, ami ott volt, művészileg és “amúgy” is, szerettem a könyvtárszobát a Shiftek miatt, szerettem ott zenélni, és sokat is kösznöhetek a helynek, ott fedezett fel magának a szélesebb közönség a Contra Mundum esteken.

Denoiser & Adam Bass (Sensor Base): 2015 nyarán a Hungarian Hardstyle a Harddance Magyarországgal közösen egy hirtelen jött beszélgetés kapcsán hívtuk fel teljesen random az R33-at. Sosem járt egyikünk sem ott előtte, valamint nem is igazán tudtuk hogy mire számìtsunk a hellyel kapcsolatban. Már a telefonban feltünt hogy az üzletvezetés készséges, segítőkész valamint gyors tempóban, már másnap személyesen letudtuk foglalni a helyet. Mivel 2005 óta, hazai szinten a hardstyle az ilyen jellegű, földalatti érákban volt képes működni, nagy örömmel vágtunk bele a kedvező feltételek melett a szervezésbe. Az elmúlt két év több mint 10 szervezése bizonyította hogy remekül együtt tudtunk működni az R33 csapatával. Szóval köszönünk mindent a csapatunk és a közönségünk nevében! Hiányozni fog mindenkinek ez az időszak.

Jozsa / Rosco (Spirit Circle): Emlékeink szerint, az R33 adott otthont a legelső budapesti fellépésüknek. Egyértelmű, hogy azonnal nagy hatást gyakorolt süldő lelkünkre és nagyban formálta elképzeléseinket az undergorund helyszínekről és közösségükről. A későbbiekben nagyszerű érzés volt, hogy a Contra Mundum csapatával többször is részesei lehettünk az ottani varázsnak. Úgy éreztük, hogy egy mentális töltőállomás kellős közepébe csöppentünk. Számunkra a kert nyújtotta a legnagyobb élményt, magában hordozta a szabadságot, a jókedvet és a természet közelségét. Lelki szemeink előtt látjuk az emberek mosolyát, könnyed táncikálását, miközben rotyog a tűz fölött a pörkölt. Fantasztikus volt. Sajnos az utóbbi években egyre jobban szorította csapdájába a város növekedése. Eljött az ideje annak, hogy már csak a Győrbe tartó IC-ről csodálhatjuk a magas tornyot, felidézve rengeteg pozitív emléket, amit az R33-nak köszönhetünk.

Bezometer Team: Az R33 egy igazán színes szubkultúrális tér volt. Ráadásul teljesen egyedülálló underground atmoszférával megáldva. Romos, lerobbant épületek és kamionok között egy kis ékszer, ahol egy bálterem hangulatú átriumban és egy könyvtárszobában is düböröghettek az igényes basszusok, akár éjjel-nappal. Bezárásával sajnos elveszett egy hely, amely széles körben támogatta a szubkultúrákat és azok képviselőit, közösségeit.

Alex Stone (Airsound): Sajnálom, hogy bezárják a helyet. Egy underground helyet veszít el Budapest ahova szívesen jártak az emberek. Csaladias hangulat eldugva a betontömbök között. RIP R33

Adam BleakBass (Budapest in the Dark, Technoid Picnic): Mindig jó szívvel fogok visszagondolni az R33ra. Az elmúlt években igen sokszor fordultam meg itt különböző fellépések alkalmával. Gyakorlatilag itt kaptam először lehetőséget arra, hogy megmutassam magam a közönségnek. MUTE, underground techno sorozatok, privát bulik, élő streamek és születésnapok. Itt csináltam meg életem első saját szervezésű clubestjét is a nagyteremben. Hű, most hogy így összegzem, nagyon is sok és fontos dolog történt itt az elmúlt pár évben. A szívem csücske a LIVING ROOM volt mindig is. Imádom a hangulatát, és az atmoszférát ami ott jellemző volt. Sok emberrel ismerkedtem meg itt, itt érték az első közvetlen élmények a közönséggel. Őszinte hála és köszönet a hely tulajdonosainak a közös munkákért, az elhivatottságukért az underground iránt és hogy ilyen szuper szellemiség lengte körül a helyet ebben a személytelen világban. Sok mindent köszönhetek azoknak a dolgoknak ami ott történt velem. Hiányozni fogsz R33!

Ion Ludwig: R33 was a club to me which felt as it would serve a group of people who’d very much appreciate music and being a strong social hub. Hope I’d could be back one day….