Nagy kedvencünk a német Michael Mayer, aki tavaly a szintén a !K7 Records égisze alatt megjelent szerzői albuma, az & után – amelyen együttműködött számos kiváló kortárssal és baráttal, mint Joe Goddard, Prins Thomas és Agoria – most nekilátott elkészíteni a legendás DJ Kicks sorozat következő darabját. A tizenhat sávot tartalmazó mixből megállapíthatjuk: Mayer ugyanolyan kiváló érzékkel válogatja ki a trackeket egy zenei utazáshoz, amelyhez állandóan növekvő gyűjteményéből szelektál, mint ahogy producerként ezt az érzékiséget és sokoldalúságot már megszokhattuk tőle.

“A Kicks egy nemzetközi ügy, főleg, ha összehasonlítjuk az Immer sorozat első részével vagy a Fabric 13 mixemmel, melyek majdnem 100%-ban német produkciókból álltak.” – hangsúlyozta Mayer. „Abban az időben hihetetlen dolgok történtek az én közvetlen környezetemben, de igazából egész Németországban. Ez a szikra utazott körbe a világban az utóbbi időben. A hangzás, amit egy ideje képviselek gyakran hibásan csak a „minimal” jelzővel van illetve. Ez a jelző igaz lehetett ugyan a pre-Kompakt időkre a 90-es évek közepéig. Azóta sokminden megváltzott. Vettem egy nagy lélegzetet és eklektikusabb módon közelítem meg a zenét.”

Garantáltan ez fog visszatükröződni a DJ-Kick másjus 17-én megjelenő darabjából is, amin a következő trackek lesznek hallhatók:

01. Peter Zummo – The Tape Is Chill
02. Michael Mayer – The Horn Conspiracy (DJ-Kicks)
03. Bvoice, Anrilov, Danilov – Papas Groove (doP & Masomenos Remix)
04. SAVE! – The Darkness (I:Cube Remix)
05. Justus Köhncke – Feuerland
06. CSS – Honey (Michael Mayer Remix)
07. Alter Ego – Gary
08. Kasper Björke feat. Sisi Ey – Apart (Michael Mayer Remix)
09. Lionheart Brothers – The Drift (Prins Thomas Diskomiks)
10. Mekon feat. Marc Almond – Please Stay (Röyksopp Remix)
11. Dreems – Mirages (Michael Mayer Remix)
12. Boreal – Canopy Target
13. Throbbing Gristle – Hot On The Heels Of Love (Ratcliffe Remix)
14. Death In Vegas – Consequences Of Love (Chris & Cosey Remix)
15. Idioma – Landscapes
16. Jon Hopkins – Abandon Window (Moderat Remix)

Forrás: !K7