Ki másra lehetne bizni ezt az újabb hatalmas dobást, ha nem arra a DJ-re, aki az elektronikus zene úttörője, olyan teljesítményeket is magáénak tudva, mint a Kinai nagy fal meghódítása DJ-ként, de nemcsak ott lépett fel először, a Coachella nagyszínpadán is ő volt az első. És 53 évesen még üjabb csúcsokat készül megdönteni.

A Second Summer of Love 30. évfordulóját ünnepltük április 11-én, amikor is elindult arra a végzetes útra Ibizába, ahol megszületett a klubkultúra. Paul Oakenfold tegnap 5100 méter magasan zenélt a Mount Everest-en.

oaky

“A közönség persze nagy valószínűséggel ülni fog” – vélekedett előzetesen a nepáli DJ Ranzen Jha, aki Oakenfold kísérője az úton. “Az oxigén itt már olyan kevés, hogy hamar elfogyna a levegő.”

Paul négy hónapig készült az útra, amely Nepálból indul. A show egyben a SoundTrek sorozat első állomása is, aminek a célja eljuttatni a zenét több ilyen jellegű, kihívást jelentő helyszínre, és ezzel együtt szeretné felhívni a figyelmet a környezet fontosságára, illetve együttműködni helyi kultúrális- és más segélyszervezetekkel, segíteni nekik adománygyűjtésben.

A tegnapi fellépés is ennek jegyében telt. Egy olyan szervezetnek gyűjtenek, amely annak a majdnem 9000 áldozattal járó 2015-ös nepáli földrengés túlélőinek nyújt segítséget.