1972. szeptember 27-én született Vittorio Veneto-ban. A város arról híres, hogy 1918-ban az olasz csapatok itt arattak döntő győzelmet az Osztrák-Magyar Monarchia csapatai felett az első világháborúban.

Sam Paganini polgári neve: Samuel Scaboro

15 évesen kezdett el DJ-zni és már a 90-es években is zenéket írt

Első zenéje – a Zoe – 1997-ben jelent meg.

Kedvenc olasz DJ-i: Marco Carola, Rino Cerrone és Markantonio

Korábban egy rockzenekarban dobolt, akárcsak Adam Beyer. Akik legjobban inspirálták: Pink Floyd, Stones, Led Zeppelin, Hendrix, majd a későbbi időkből a Radiohead, Depeche Mode és Gary Nurman. Az elektronikus zenében a Kraftwerk, Manuel Gottsching, Larry Heard, Marshall Jefferson és DJ Pierre volt rá a legnagyobb hatással.

Stúdiójának tartozékai: Cubase 7.5, Universal Audio Apollo 16 hangkártya, Dangerous 2 Bus analóg összegző, analóg gépparkjának része többek között egy Minimoog, Juno 106 és TB303. Használ szoftvereket is, mint például az Arturia és a Native Instruments.

2013-ban fellépett a B My Lake nagyszínpadán is, abban az évben ez volt a kedvenc fesztiválfellépése, ahogyan azt egy német nyelvű portálon nyilatkozta.

Igen népszerű nálunk, a legfrissebb adatok szerint 6978-an követik Magyarországról a Facebookon.

Rengeteg promót kap, mindegyiknek a meghallgatására sort kerít. Így kezdi minden hétköznapját, napközben zenét ír, este pedig a barátnőjével vacsorázik.

Kedvenc klubja a Berghain, kedvenc étele természetesen mi más is lehetne, mint a tészta. Kedvence Olaszország, de csak a kaja és a történelem miatt.