Jeff Mills új zenekart alapított. Erről tavaly már mi is beszámoltunk, azóta viszont több dolog is történt az együttes háza táján. A Spiral Deluxe hangzásvilágát tekintve elektro és jazz fúziója. A detroiti technolegenda az Underground Resistance óta most először bandatag egy együttesben. A zenekar négy tagból áll. Gerald Mitchell (UR/Los Hermanos) első osztályú billentyűs, a japán Yumiko Ohno (Buffalo Daughter/Cornelius) Moog-szintetizátoron játszik, Kenji „Jino“ Hino pedig vokálozik, illetve basszusgitáron játszik. Ő egyébként a világhírű jazztrombitás,  Terumasa Hino fia.

AX074frontcover

A zenekar alapkoncepciója az élő improvizáció. A zenekar mindegyik tagja kiváló szólista, hosszú zenei pályafutással a hátuk mögött. Ezt a projektet Jeff Mills hosszú évek, vagy inkább évtizedek óta kívánja tető alá hozni.

Koncerteztek már Japánban, Franciaországban és Olaszországban is. Jeff Mills létrehozott egy sublabelt. A megjelenések jellemzői, hogy 180 gramos bakelitlemezen adják ki őket,  a hangot pedig 32-bit / 48 kHz-es kódolással.. Az első EP még tavaly jelent meg, címe „Kobe Session”. A Tathata április 28-án került a boltokba.