A hazai elektronikus r’n’b úttörő énekesnője, Babé Sila – korábbi nevén Stahl Barbara – pontosan egy évvel bemutatkozó nagylemeze után egy még személyesebb lemezzel jelentkezett. Az Auguston az énekesnő már több saját dalt is jegyez, élőben pedig május 26-án debütált a Brody Studiosban.

„Az előző albumom címe a születésnapom számát, ez pedig a születésem hónapjának nevét kapta. Ez azért van így, mert ezen az albumon is nagyon sok arcomat mutatom meg, pl. amikor játékos vagyok, szerelmes, vágyakozó, törékeny, szomorú, konfrontatív, stb. Ha egy dalt ragadunk ki, az csak egy töredék belőlem, így azt szerettem volna, ha az album címe a teljes lényemre, egészemre reflektálna” – meséli Babé Sila, akit korábban Stahl Barbara néven ismerhettünk.  

Az új album pontosan egy évvel az első lemez, a 9 után jelent meg a Mamazone gondozásában.

„Folyamatosan írtam a dalokat, születtek újabb és újabb kollaborációk és egy év alatt összeállt a teljes anyag. Az első lemezem, a 9 egy homogén, zárt világ, de fontosnak tartottam, hogy egységet képviseljen és az emberek valamennyire be tudjanak általa kategorizálni. Azután, hogy lefektettem az alapokat, a második lemez készítésénél már sokkal szabadabbnak éreztem magam és sokkal többet kísérleteztem a hangommal, hangzásokkal és új producerekkel. Szerintem ez érezhető is az Auguston. Hangszerelésben, hangulatban megmaradtak a dalokban az elektronikus RnB fő stílusjegyei (zongora, gépdob, mély basszusok, trapcinek, vokálok), de emiatt a nyitottság miatt születtek poposabb és elvontabb számok is a lemezre.”

A lemez 11 dalán 5 különböző producerrel dolgozott együtt az énekesnő, 3 dal megírásában pedig co-producerként is részt vett.

„Árzsinak (High Love) foglalt helye van és lesz minden albumomon, neki köszönhetem a 9-et és egyébként is imádok mindent, amit csinál.  Az Augustra 3 alapot írt nekem, a 7012-t, a Homesick-et és a Fingerprintst. Általa ismertem meg Issit (Siaga), aki szintén nagy tehetség és penge stílusérzékkel megáldott producer. A Special, a Bed, a Darling és a Blues is vele készült közösen. Általa Rubóczki Bálint (Glxy) is becsatlakozott a munkába, ő az eredetileg Havai Gábor gitártémáján alapuló Never and Again című dalt gyúrta ki. Stámusz Feri sokáig bandatag volt és mindkét albumomat ő mixelte és maszterelte, így már régóta szerettünk volna közös dalokat. A You know that és a Sirens zenei alapját is ő szerezte.  Az ötödik kollaborációm Berlinhez fűződik, tavaly a Reeperbahn fesztiválos fellépésem óta egy nemzetközi publishing/kiadó egyengeti a külföldi karrieremet, így szerveztek nekem több sessiont is berlini producerekkel. Az első kollab kint a Dope est Dope fiúkkal indult, két dalt is írtunk, ebből az egyik rákerült az Augustra és szerintem az egyik legütősebb dal a lemezen- a Luna. 3 dal is van az albumon, aminek a szöveg és éneken kívül a zongoratémáját/alapkezdeményét is én írtam. Ez annak köszönhető, hogy tavaly elkezdtem barátkozni az Abletonnal és közben kaptam egy midi keyboardot is. Így a munkafolyamatok is felgyorsultak, hiszen egyrészt dolgoztam én is zenei alapokon, másrészt a kapott beateken is tudtam otthon ötletelni, nem csak a stúdióban.  A 7012, a blues zongorajátékát írtam én és a Darling beatkezdeményét is én írtam.” – Meséli a dalszerzőként is bemutatkozó énekesnő.

A Stamusic studios mixelte és maszterelte az egész albumot. Az énekesnő számára a képi világ legalább annyira hangsúlyos, mint maguk a dalok megírása. Az Augusthoz tartozó összes borítót Földes Dóra, berlini festőnő készítette, míg a friss fotókat Földi Ádám kreativitásának és kamerájának köszönhetjük.

Az Augusthoz hamarosan videoklip is érkezik, melyen jelenleg is nagy erőkkel dolgozik a Rácz Dani – Mendrei Miki művészpáros. A friss klip a 7012 című dalhoz forog. Élőben május 26-án mutatták be a dalokat a Brody Studiosban.