Június 2-án tartotta az Eat My House a szezonnyitó szeánszát a Margitszigeti Atlétikai Centrumban, ahol a Lazy Neighbours formáció mellett a két külföldi fellépő Kalipo volt, aki most debütált itthon, illetve az éppen 10 éve utoljára itt járt Frivolous, akit mindenki csak úgy ismer, mint a srácot, aki késekkel és telefonkagylóval zenél.

Az estét csúszással kezdtük, igyekeztünk összevárni egymást, illetve nyilván megint érvényesült a törvény, hogy aki a legközelebb lakik, az ér oda utoljára…
Végül szinte pontban este 11-re sikerült megérkezni, így a Lazy Neighbours srácokról nagy bánatomra sajnos lemaradtunk. Egy héttel a buli előtt a Jónás Sörházban sikerült őket elkapnom délután, és már 17 óra környékén akkorákat pakoltak, hogy legszívesebben felborítottam volna az asztalt. Meg is lett az eredménye, elég szépen sikerült kitolnunk azt az estét. 😀

Szóval éppen Kalipo kezdésére sikerült befutni. Igyekeztünk gyorsan italt venni, de legnagyobb meglepetésünkre a bárpult elég minimal módban működött. Az itallapon szereplő rövidek közül alig volt valami a pultban, leginkább csak a Jager és a vodka között dönthettünk, pedig elég sokra rákérdeztünk. Ez nyilván nem a srácok hibája, a hely egy év kihagyás után nyitott újra. Remélem erre a következő alkalommal jobban odafigyelnek majd az illetékesek, mert hajnal 3-4 körül ez még oké, de este 11-kor nagyon nem. (Hozzáteszem, ez legyen a legnagyobb gondunk egy buliban mindig!)

Az érkezésünkkor viszonylag kevesen voltak, meg is ijedtünk egy kicsit, de elvégre annyi program volt a városban ezen a hétvégén, hogy ennek is betudtuk. Gondoltuk leülünk egy picit, amíg felvesszük a tempót, amit nekem mondjuk elég könnyen sikerült elkapni.
Kalipo mesés dallamokkal tarkított zenéire az én fejem már a 20. perc körül nagy mozgásban volt, ekkor szólalt meg a ’Moses Mehdi – Rabell (Kalipo remix)’. Közben új ismerősökkel is gazdagodtunk, és már éppen irányba vettük volna a csapattal a táncteret, mikor a semmiből feltűnve Frivolous meglátott minket, és csatlakozott az asztalunkhoz! 😀
Hadd ne mondjam mekkora örömködésben törtünk ki, és itt kérek elnézést Kalipotól is, illetve Tőletek is, mert ezután elég nehéz volt követni a szettjét, Daniel ugyanis végig ott maradt velünk, amíg el nem kezdődött a live-ja. Hihetetlen közvetlen és nagyon jófej embert ismerhettünk meg benne! Kiderült, hogy a fellépéséhez használt kést egy barátjától kapta anno, és ez a mai napig ugyanaz a darab. Gondoltuk ha már ilyen szuper dolgokba is beavat, akkor megmutatjuk neki, hogy milyen is a jó magyar pálinka, vagy legalábbis az Unicum, de ezek szintén nem voltak a pultban. Maradt a Jäger.

Frivolous végül kicsit hamarabb, 0:50 körül kezdett, akkorra már kellemesen megtelt a tánctér is. Sem túl sokan, sem kevesen nem voltak, pont tökéletes volt az este folyamán. Aki kicsit hátrébb állt, annak sem kellett panaszkodnia, hogy nem látja mi történik a pultban, a kivetítőn ugyanis egész este követni lehetett az ott történteket, ami nagy plusz pont!
Ugyanitt megjegyezném, hogy régen láttam már ennyi jó arcot egy helyen! Óriási örömzenélés a pultban, ennek megfelelő örömtáncolás a másik oldalán. Zseniális hangulata volt az egész estének!
A másfél órás live alatt nyilván előkerült az összes közkedvelt track, de hogy milyen is volt?
Például ilyen a késsel, alatta pedig a telefonnal:

A következő érdekesség a live után következett, ekkor jött ugyanis folytatásként a 2 órás dj szett, ami hol Kalipoéhoz hasonló finomság, hol igazi menetelős jóság volt.

És ha csak ez lett volna a legjobb, DE!

Lassacskán közeledett a szett vége, mikor 3:30 magasságában arra lettünk figyelmesek, hogy újra Kalipo van a pultban, aki mellé kis szünet után Frivolous is visszaállt!
Eredetileg az estét thedunaj zárta volna, de a srácok annyira jól érezték magukat, hogy bizony egészen zárásig ki sem lehetett mozdítani őket onnan! Ritkán látni olyan gyönyörű pillanatokat, mint amikor ők zenéltek együtt. Látszott rajtuk, hogy valóban imádják a közönséget és az egész bulit. Íme pár videó erről a részről is, és itt már szépen meneteltünk bele a reggelbe:

Kezek a magasban, 0:50-nél Daniel is érzi! <3 Mosoly az ő arcukon is végig.

Reggel 5 körül valóban vége is volt a bulinak, a srácok ezután még szívesen pózoltak mindenkivel, velünk is készült pár felejthetetlen fénykép.
Frivolous biztosan maradt Budapesten vasárnapig, de Kalipo is azt posztolta még szombat délután a FB oldalára, hogy remekül érzi magát nálunk, pontosan úgy, mint a mi kis brigádunk az éjszaka folyamán.
Köszönjük Eat My House ezt a bookingot, felejthetetlen este volt, csak így tovább!

A következőre sem kell már sokat várni egyébként:
2017.07.21: I Eat My House I Open Air I Summer Now w/ Citizenn & Latmun