Jay Lumen első magyarként élőben játszott a méltán világhírű angol BBC Radio 1 csatornáján. Egy órán át pörgette a lemezeket a műsor host-jával B.Traits-el karöltve egy back 2 back formájában. Egy rövid interjú erejéig pedig beszélt közelgő terveiről és saját kiadója, a Footwork sikereiről.

Jay Lumen továbbra is sikert sikerre halmoz.
Nem elég, hogy alig lehet követni turnénaptárát, hiszen Ausztráliától, Balin át, Belgiumtól, Németországon és Szerbián át, Hollandiától, Franciaországon és Görögországon át Spanyolországig mindenhol megfordult, és most csak a 2017-es esztendő eddig eltelt pár hónapját említjük nagy vonalakban. Emellett ugyanakkor a nemzetközi média is rendre méltatja tehetségét és munkásságát és ellátja őt kellő számú felkéréssel.Folyamatos interjúi megjelentek már a világhírű DJ Magban, a Dancing Astronaut, az Ibiza-Voice, vagy az Earmilk hasábjain, de számos party TV és nemzetközi rádió is felkérte, elcsípte már egy-egy kérdéssor alkalmára.

jay1

Ezúttal nem kisebb rádió, mint a brit illetőségű BBC Radio 1 kérte fel egy rövid interjúra és egy 1 órás back 2 back élő mixre egyik méltán népszerű műsoruk házigazdájával, B.Traits-el.
Talán a BBC Radio 1 az a rádió, melynél azt mondhatjuk, hogy egy DJ számára „innen már nincs feljebb”.
A BBC csoport (British Broadcasting Company) csak az Egyesült Királyságban 24000 alkalmazottat foglalkoztat és ezzel a legjelentősebb médiabirodalom a szigetországban.
A BBC Radio 1
pedig a leghallgatottabb könnyűzenei adó, mely világszerte elismert mind a könnyebb hangzást kedvelő közönség, mind az underground hallgatóság körében.

Nos Jay Lumen-t ebbe a rádióba hívták meg egy élő szett erejéig első és eddig egyetlen magyarként. Elmondhatjuk hát, hogy ezen a fronton is utat tör és nevet szerez kicsiny hazánknak.

Jay, egészen pontosan a csatorna egyik jelenlegi legnépszerűbb DJ host-ja, B.Traits meghívásának tett eleget, aki legutóbbi „Lost Tales” albumát is méltatta az interjú során és rendszeresen, nagy rotációban forgatja azt a BBC adóin. A meghívásból 1 órás back 2 back élő szett kerekedett masszív Techno ütemekkel, melyet Ti is meghallgathattok az alábbi link segítségével.

Az élő mix indításaként Jay néhány mondat erejéig válaszolt pár interjú kérdésre is, melyek egyre nagyobb és nagyobb sikerű Footwork kiadójára irányultak, mely jelenleg a világ 20 legjobb Techno kiadója között szerepel a Beatstats statisztikái szerint, ezen felül jövőbeni terveiről is említést tett. Többek között elmondta, hogy hamarosan megjelenik egy rendhagyó hangvételű kislemeze a legendás Green Velvet tulajdonában lévő Relief kiadónál is.

Az interjút és az élő mixet másnap egy remekbe szabott fellépés követte a londoni EGG-ben, mely ezúttal is igazán forró hangulatot hozott.

Ebbe itt nézhettek bele,

Nos tehát Jay Lumen és a BBC Radio 1 egy mondatban? Igen.
Jay egy újabb mérföldkövet tudhat maga mögött. Gratulálunk!