A fesztiválszezon kellős közepén járunk, ilyenkor pedig eszméletlen módon felpörög a jegybiznisz. Ami érthető is, hiszen évről-évre emelkednek a fesztiválbelépők árai. Az egyik ilyen csoport például már 10 000 taggal rendelkezik. Régi, bevált módszer üdülési csekkből, illetve a SZÉP-kártyával jegyet venni, majd tovább értékesíteni. Igazi win-win szituáció, egyedül a fesztiválszervezők nem kedvelik annyira. A Sziget portfólióba tartozó rendezvények az alábbi szöveget szokták megosztani:

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy csak a hivatalos úton, illetve a TicketSwapon keresztül eladott és vásárolt jegyekért tudunk felelősséget vállalni. Egyéb másodkézből vásárolt jegyekkel, hamis, vagy korábban felhasznált jeggyel nem lehet belépni a rendezvényre, ezért fokozottan ügyeljetek arra, hogy csak a fenti forrásokból szerezzétek be belépőtöket.

Ha valamilyen okból kifolyólag mégsem tudtok részt venni a fesztiválon, de már megvettétek a jegyeteket vagy egy olyan terméket kerestek ami már elfogyott a webshopunkban, szintén a TicketSwap oldalát ajánljuk. A TicketSwap a fesztivál hivatalos partnere.

Nagyon ritka eset, de sajnos minden évben előfordulnak visszaélések. Most viszont úgy néz ki valaki nagyüzemben tolja az ipart. A trükk rémesen egyszerű, de sajnos mégis szinte minden nap bedől valaki. Az illető előre utalással kéri a jegy árát, viszont az összeg beérkezte után nem küldi az e-jegyet.

Az illető Mester Gábor, illetve B Horváth Gábor néven nyomul. A károsultak már többször is tettek feljelentést,  a rendőrség ugyanakkor semmit nem tett eddig érdemben az ügy felderítésében. Az áldozatok azóta létrehoztak egy Facebook csoportot is, ahol további károsultakat keresnek, hogy közösen tegyenek csoportos feljelentést, illetve közösen figyelmeztessék a többieket!

Az illető neve és számlaszáma: Bencsik Gábor 12012156-01599885-00100000 Raiffeisen Bank

csalo1csalo2