Nyakunkon a Sonus, amiről legalább ezt a 10 dolgot meg kell tudnod! Dönts gyorsan, hogy Te is részese lehess idén az eseményeknek!

Augusztus 20-án kezdetét veszi az 5 nappalon és 5 éjszakán át tartóötödik Sonus Fesztivál a horvátországi Pag-szigeten. Lássuk miért megfontolandó ezt a fesztivált választani a nyár legemlékezetesebb eseményének.

1. Nyaralás vagy fesztiválozás? Nem is kell választanod!

SONUS esetében nem kell ezen gondolkozni, ez egy igazi 2 az 1-ben kiruccanás. Tavaly több, mint 500 ezer magyar választotta nyaralási úticéljának Horvátországot, hiszen közel van, gyönyörű tengerparttal rendelkezik és a szállások nagy része hasonló vagy még olcsóbb áron érhető el, mint itthon. Már csak a fesztivál bérletet kell megvenni és tökéletesen összeegyeztethető a két program. A Sonus a Zrce Beach-en található, mely egy hosszú, homokos tengerpart, nagyon jó környezeti adottságokkal. Lehet strandolni, számos vízi sportolási lehetőség közül választhatsz és utána nincs más dolgod, csak bemenni és bulizni egy nagyot.

2. Pag szigete egy nagyon izgalmas és egyedi táj

63 km hosszú és mindössze 1,1-11 km széles sziget rendkívül változatos vidéke az adriai szigetvilág különleges tagjának számít. Két oldalról hídon vagy komppal lehet megközelíteni. Mikor meglátod, olyan érzésed van, mintha a Hold-ra érkeztél volna, kopár, fehér sziklás környezet vesz körül. A falukba kis szerpentines úton lehet eljutni, bármerre jársz, mesés rálátás van a gyönyörű tengerre. A településeket alacsony kőfallal veszik körül, hogy védjék azt a folyamatosan fújó erős széltől, valamint a juhoknak is ez nyújt védelmet. Ugyanis itt úton-útfélen juhokat látni, a sziget lakói többek között a tenyésztésükből élnek. Másik pénzforrásuk a sólepárlók, melyek szintén látványossá varázsolják az ottani tájképet. Novalja városa pedig csodás kikötővel rendelkezik és nagyszerű vendéglátó egységekkel.
sonus taj

3. A Zrce-Beach-et az Adria Ibizájaként tartják számon

Ez nagyon is komoly, valóban Ibiza-feelingje van ennek a partszakasznak. A hosszan elterülő homokos strand mentén igazi partikomplexum épült fel. Több, egész nyáron üzemelő szabadtéri klub található itt, melyek belső kialakítása nagyon puccos, színvonalas. Mikor lemész a strandra napozni, pancsolni, mindenfele csak fiatalok vesznek körül, akik mind azért érkeztek oda, amiért Te is. Mindenki vidám és önfeledten jól érzi magát a barátaival.

4. Ilyen discoban még biztosan nem jártál!

3 különböző hely ad otthont a Sonus fesztiválnak. Ilyenkor ezekbe csak a fesztiválra érvényes karszalaggal lehet bejutni. A klubok mindegyike belülről elképesztő, egyedi design-al rendelkezik, melyeknek nincsen párja. Van belső medence, pálmafák, galériák, ahonnan rálátsz az egész tánctérre és a színpadra is. A Papaya nevezhető a nagyteremnek, itt a legfőbb sztárok alkotják a programot. Az Aquarius-ban a tánctér hosszan elnyúlik és magas falak vesznek körül, olyan, mintha egy medencébe kerültél volna. A Kalypso színterének fő alapanyaga a fa. Nemcsak körbe a belső boritás készült abból, hanem tényleg található egy fa a közepén. Ezt nevezhetjük a techno teremnek is, többnyire itt csak az szól. A három klub között a karszalaggal ki-be mászkálhatsz, amikor csak szeretnél és nincsenek nagy távolságra sem egymástól.

sonus day

5. A Sonus a híres Time Warp tengerparti kiadása

Ki ne hallott volna már a világ egyik legnagyobb és legnépszerűbb elektronikus zenei rendezvényéről, a német Time Warp-ról. Ez a szuper horvát fesztivál ugyanazon szervezők, a Cosmopop csapatának kezében van. Ők felelnek a lebonyolításért, a fény,- és hangtechnikáért és természetesen a fellépők meghívásáért. Ezért nem meglepő, hogy egyszerre ennyi világszerte ismert előadó lesz jelen itt is, akik a legnagyobbak a szcénában. Carl Cox, Sven Väth, Richie Hawtin, Marco Carola, Loco Dice, Adam Beyer és még sorolhatnánk az úttörő neveket. A Cosmopop csak a legjobbakkal dolgozik és garantált a szervezőktől elvárt kimagasló színvonal.

6. Maratoni programsorozat vár rád!

A fesztivált nappali és éjszakai események alkotják a három klubban. A kerek program a legtöbb látogató számára úgy zajlik, hogy felkelnek, kimennek a strandra egész napra fürdeni, napozni. Majd 16-kor elindul a zene, kinyitják a kapukat. Fogod a papucsod, törölköződ és bemész. Nincs dresscode, a többség bikiniben/félmeztelenül táncol. Este 21-től van két óra üres járat, el lehet készülődni a szálláson, de vannak, akik a parton várnak az újranyitásra. 23-tól folytatódik a programsorozat reggelig. Kis alvás az apartmanban, majd kora délután visszaút a partra, ahol azért lehet tovább pihenni, amíg el nem kezdődik újra a móka. Kedden és pénteken pedig reggel 6-tól afterpartival húzzák el az időt. Igazi mókuskerék, amiből csak 25-én, pénteken lehet végleg kiszállni.
sonus-night

7. Az átlag Dj set-time itt legalább 3 óra

A line-up nem tartalmaz olyan sok nevet, mint más fesztiválokon. Viszont a program a szettek hosszúságában egyenlítőd ik ki. Maximum 3 előadó lép fel egy színpadon, de minden nagy sztár 3 órát biztosan, egyesek 4-et is zenélnek, mint Sven Väth, Solomun, Liebing vagy Carola. Apollonia és Joseph Capriati például all day long szettet húz le, de az idei egyik nagy különlegesség az Seth Troxler és a The Martinez Brothers 7 órás b2b játéka lesz. Lesznek, akiket többször is meghallgathatunk, Hawtin, Beyer, Liebing, Capriati, Rødhåd, Villalobos mind kétszer lépnek fel. Seth Troxler pedig a 7 órás b2b-re simán ráver majd még egy délutáni fellépést is.

8. Hajókázhatsz a hivatalos Boat partin

Minden napra jut egy hajós parti is, szintén remek fellépőkkel. Novalja kikötőjéből indul délután 17 órától és 21-kor ér vissza. A bulikat más-más csapatok hostolják, a házigazdák Karotte, Rødhåd, tINI, Valentino Kanzyani és K.O.D lesznek. Itt mindent megtudsz a hajós bulikról.
sonus boat

9. Lehet magyarokkal bandázni

Egyre több magyar választja a SONUS-t úticéljául, aminek mi kifejezetten örülünk. Nagyon jó fesztiválokat rendeznek a határainkon túl, ideje felfedezni őket! Van az eseménynek magyar facebook csoportja is, ahol már zajlik a hangolódás, valamint ott minden szükséges információt megkapsz a többiektől. Itt találod a csoportot.

10. Idén 5 éves a SONUS!

Elérkezett ötödik kiadásához a fesztivál, a szervezők mindent megtesznek azért, hogy ez a széria még egyedibb legyen az előző évekhez képest. Rendkívüli előadókat hívtak, mint a Floorplant-t, de ezúttal Robert Hood lányával, Lyric Hood-al együtt lép a pultba, ami kuriózumnak számít. Idén először zenél a Sonus-on Carl Cox is, aki már alig várja a rendezvényt. Maratoni b2b várható Seth Troxler-től és a The Martinez Brothers duótól.Újra itt lesz Richie Hawtin és Sven Väth is és még ki tudja, milyen extra történésekre számíthatunk e különleges alkalomból.

10+1 Kifejezetten finom a horvát sör!

Bővebb infók a Sonus oldalán és a Sonus Festival FB oldalon.
sonus lu