A Fingers Crossed csapatnak hála nem kell már keresztbe tett ujjakkal kívánnunk, hogy remek legyen az őszi klubszezon! Október 7-én két zseniális előadót, Apparatot és Lone-t láthatjuk és hallhatjuk a Dürerben nekik köszönhetően!
Mi sem mutatja jobban az est különlegességét, mint a tény, hogy a tegnap közzétett eseményre fél nap alatt elfogytak az early bird jegyek, szóval aki biztosra akar menni, az az ajánló elolvasása után jobban teszi, ha rögtön elindul elővételest venni! Mi szóltunk!

Majdnem pontosan 2 hete jelentette be a közösségi oldalán a Moderat formáció, hogy több évnyi stúdiózás, fellépés, és 3 album után pihenőre küldik a projektet.
Aki szeretné még látni őket, megteheti akár a Dimensions fesztivál nyitóestjén augusztus 30-án vagy szeptember 2-án Berlinben. Ezek lesznek egy darabig az utolsó Moderat fellépések, ezután a srácok visszatérnek a Modeselektor és Apparat projektekhez.

A német Sascha Ring-et valószínűleg nem is kell nagyon bemutatnunk, hiszen a Moderat bulikon kívül fellépett már nálunk Apparatként is élőben 2010-ben, a 2011-es Electronic Beats-en, illetve legutóbb 2015-ben szintén a Millenárison.
A mostani fellépés abból a szempontból lesz különleges, hogy DJ szettet fogunk hallani, emlékeim szerint ilyenre itthon még nem volt lehetőség.
Az angol Matt Cutler, vagyis Lone is többször járt már nálunk, legutóbb 2015-ben a Nagyvásártelepen, ő azonban talán picit ismeretlenebb lehet itthon, mint az est másik fellépője.

Ha már a napokban szó esett Holdenről, itt jegyezném meg, hogy sokan, köztük én is Holden és Nathan Fake szettekben találkoztunk először Lone zenéivel. Az első 3, inkább hip-hopos albuma után 2010-ben megjelent a 8 számot tartalmazó Emerald Fantasy Tracks album (az Ultramarine azóta is szerelmem!), amivel olyan egyedi hangzást sikerült magáévá tennie, hogy aki egyszer hallotta, biztosan bárhol felismeri, ha Lone track szólal meg. Jó példa erre a márciusi Kornél Kovács fellépés, ahol Kornél egyszer csak feltette a Chroma-t, ami akkor még meg sem jelent, és Kornélhoz fordulva csak annyit kérdeztem, hogy ez ugye valami unreleased Lone track lesz? Ő pedig mosolyogva bólintott, aztán egy hónap múlva megjelent az Ambivert Tools Volume One EP. Az EP sorozat második darabja augusztus 25-én lát majd napvilágot, és valószínűleg lesz még folytatása idén, így pláne nagyon aktuális előadót sikerült elhívnia a srácoknak.
Alább álljon itt egy személyes nagy kedvencem, ami megjelenés óta minimum heti rendszerességgel pörög:

Jegyek:
Early bird: 4000 Ft – SOLD OUT!
Limitált elővétel: 4500 Ft – VINYL & WOOD, Aktrecords, Dürer Kert, musicland.hu
Normál jegy: 5000 Ft

Esemény: https://www.facebook.com/events/806907466150813