Eddig már kétszer is úgy gondoltam, hogy sikerült lezárni az idei fesztiválszezont. Az utolsó utáni felvonásra az Infopark területén került sor múlt kedden. A Műszaki Egyetem kari napok címen konkrétan egy három napos fesztivált hozott össze a campus területén. Immár tizenegyedik éve. Három színpadon ment a buli, diákok részére potom pénzért, de a külsős, teljes áru napijegy is mindössze 3000 ft-ba került.

Fél 8-kor érkeztem. Aggódtam, hogy nagy lesz a sor, de szerencsére még éppen elkerültem az érkező embertömeget, sorbanállás nélkül, egy pillanat alatt sikerült bejutni. A legnagyobb helyszínen, az OTP Sátorban ekkor már Ganxsta Zolee és a Kartel állt a színpadon. Gyerekkoromban soha sem rajongtam különösen a zenéjükért, nyilván menő dolognak tartottam, de úgy istenigazából soha nem fogott meg ez a feeling, na meg vidéki gyerekként is elég messze állt tőlem a fővárosi gengszterszellemiség. Most viszont nagyon elkapott a vibe, azon kaptam magam, hogy 20 év távlatából is ismerem az összes zenéjük refrénjét. Azon gondolkodtam, hogy vajon a mai fiataloknak mennyire jön át. Igaz, hogy ők nyitották a fesztivál programját, de akkor is csak néhány tucatnyian lehettünk a két oldaláról is nyitott sátorban. Nem úgy a biztonsági őrök! Rajtuk észrevettem egy érdekes jelenséget, amit szerintem eddig még soha sem. Mégpedig azt, hogy egytől-egyig csillogott a szemük, ütemesen mozgott a fejük és – szolidan bár – de végig nyomták a szövegeket. A Kartel az a produkció, ami az összes biztonsági őrt érdekli. Ilyen fellépővel eddig még nem találkoztam.
BME2
A koncert végén terepszemlét tartottam. Egyrészt mert rohadt hideg volt. Négy hónap után aznap vettem fel először hosszúnadrágot, de még így is fáztam. Muszáj volt inni, de előbb enni is valamit. Hozzászoktam már a magas fesztiválárakhoz, ehhez képest itt arcpirítóan olcsó volt minden. Fornetti 260 ft / 10 dkg, ásványvíz 250 Ft / üveg, korsó Soproni 390 ft. Úgyhogy elég gyorsan meg is kezdtem az intenzív alapozást. Mire Cloud9+ kezdődött már egyáltalán nem éreztem a hideget. Ez mondjuk annak is köszönhető, hogy koncertkezdésre nagyjából teljesen meg is telt a sátor. A drum and bass – dubstep – rock – hip/hop elemekkel építkező, angol nyelven énekelő, mégis magyar zenekar zenéjét leginkább a Brains-szel lehetne összehasonlítani. Legutoljára öt nappal ezelőtt hallottam őket a DreherFeszten, ugyanakkor most sem unatkoztam, az olcsó sör hamar megtette a hatását. Ekkor már iszonyat tömegek álltak a pultoknál, de mivel az egyetemisták egy része nem igen szeret borravalót adni, ezért mindig nagy örömmel vett nekem még plusz két sört egy ezresért a sorban legelöl álló. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy az esti 7-ig tartó happy hour keretében 290 ft-ért mérték a Sopronit és 1590 ft-ért adtak 10 db vodka-Bomba shotot. Úgyhogy aki fesztiválfeelingre vágyik olcsó árakkal, az ki ne hagyja!
BME3
A három napos fesztivál ideje alatt felléptek a legnépszerűbb magyar előadók, de én istenigazából elsősorban az egyetlen külföldi miatt mentem, ez pedig a Pendulum! Őket is hallottam már jópárszor – legutóbb júliusban a VOLT-on – de a lakodalmas drum and bass mindig jól tud esni ebben az állapotban. A Pendulum vagy élőben zenél teljes zenekarral, vagy pedig a banda 1-1 tagja haknizik, mint DJ. Ez esetben az utóbbi felállásban állt színpadra a számomra ismeretlen tag. A sátor teljesen megtelt, rohadt meleg volt, mindenki hullarészeg volt, szóval a hangulatra nem lehetett semmi panasz. A szervezők szerint aznap a jegyek 96%-a kelt el, a szerda és a csütörtök pedig teltházas volt.

Engem másnap hívott a kötelesség, úgyhogy bármennyire is szerettem volna, nem sokkal Pendulum hajnali 2 órás zárása után lépnem kellett hazafelé. A másnap zsebemben található Subway blokk szerint fél 3-kor kajáltam a Blahán, bár a telefonom szerint háromnegyed 4-kor értem haza, amit nem teljesen értek, lévén  egy maximum negyed órás útról lett volna már csak szó. Remélem jövőre sikerül mindhárom napra eljutni, hiszen a fesztiválszezon soha nem érhet véget!