2017-ben 2500 fellépő és rekorszámú 550 szószóló csatlakozott az ADE-hoz, akiket 160 különböző helyszínen láthatunk és hallhatunk viszont Amszterdam egész területén.

Az Amsterdam Dance Event (ADE) a világ legnagyobb klubfesztiválja és az elektronikus zene legfontosabb üzleti konferenciája befejezte a hivatalos programok listáját. A 22. kiadásra legalább 375 000 látogatót várnak a szervezők október 18-22. között.

Az ADE, a Buma kezdeményezése évről évre csak növekszik. 2016-ban 2200 előadó, 550 beszélgetőpartner és 140 helyszín csatlakozott a programsorozathoz. A számokból is látni, hogy egy év alatt is sokan döntöttek úgy, hogy személyesen képviselik az elektronikus zenei szcénát az öt napos eseményen. Ezúttal a kiterjedt éjszakai programok mellett a szervezet a nappali és kora esti tevékenységek további terjeszkedésére is összpontosított, melyek kibővültek az ADE Tech és ADE Hangover technológiai konferenciával.

Richard Zijlma, az ADE igazgatója örömmel várja, hogy mit hoz a jövő: „ A globális elektronikus zenei szcéna óriási növekedést mutat, különösen a különböző stílusok, mint például a klasszikus, jazz és hip-hop inspirálásával és keveredésével. Az ADE-n keresztül minden stílus egyszerre lesz jelen 5 napig Amszterdamban, mellyel a város a kulturális és technológiai innováció melegágyává válik. Nagyszerű látni, ahogyan egyre több holland és külföldi szakember valamint zene fanatikus köt ki Amszterdamban.”

Zijlma legnehezebb feladatának most azt tekinti, hogy minél több mindent meglátogathasson az ADE-n. Nyilván lehetetlen küldetés mindent végigjárni, hiszen közel ezer esemény közül lehet válogatni az 5 nap alatt. „Különösen várom a Jameszoo és a Metropole Orchestra nyitó koncertjét, az ADE Tech és az ADE Sound Lab programjait és természetesen a Philip Glass koncertet és mesterkurzust.”

20161021_ADE_stad_WillekeMachiels-003-8823

A fesztivál legfrissebb kiegészítései közé tartozik Philip Glass kocertje, az ADE Hangover, valamint  Dekmantel Soundsystem (NL), Ellen Alien (DE), Kriss Kross Amsterdam (NL), Lefto (BE), Philip Glass (US), Shanti Celeste (CL) és Sterac aka Steve Rachmand (NL).
Amellett, hogy az eseményre a világ minden tájáról érkeznek a legjobb DJ-k a legmenőbb helyszínekre, az ADE nappali programja is kiterjed szinte már mindenre. Zene, művészet, set up, technika, filmek, interjúk, pop-up, egyszóval tényleg mindenre. A beszélgetések résztvevői többek között Boys Noize, Gary Numan, Hardwell, Irvine Welsh, Joris Voorn, Kenny Dope, Kiasmos, Modeselektor, Nadya Tolokonnikova, Nina Kraviz, Oliver Heldens, Philip Glass, Shelly Finkel, Soulway és Tiga.

Ha Te is részt veszel az ADE-n, de még nem körvonalazódott a programod, akkor érdemes minél hamarabb feltérképezni a kínálatot, mielőtt elfogynak a jegyek. A hivatalos weboldalon nagyon könnyen tudsz keresni programot adott napra, helyszínre vagy abban a témában, ami téged érdekel. A keresőben még az általad kedvelt előadó összes eseményét is felkínálják. Jó böngészést az www.a-d-e.nl oldalon!