Néhány napja robbant a sample bomba, amikor a spanyol German Brigante állt Tennan mellé valamint a nyilvánosság azzal, hogy a görög Mihalis Safras az általuk küldött zenéket apróbb módosításokkal saját trackekként adta ki.

“Egy kis támogatást szerettem volna nyújtani Tennan-nak. Négy évvel ezelőtt ugyanazon mentem át mint ő most.” – meséli. “Amikor elkezdtem kiadni a zenéim, a Material, Safras kiadója volt az egyik legelső címke ahol ezek megjelentek. Minden alkalommal, amikor kiadtam egy számot, Mihalis kérte az alapokat is. Azt mondta a Beatportnak kellenek. Naív voltam és hittem neki.” – folytatta. “Egy idő után megtaláltam a Sphera Records-nál Mihalis Safras and Siwell – Get More című darabját. Rájöttem, hogy ez volt az egyik szám, amit korábban küldtem csak néhány dolgot megváltoztatott benne.”

November 6-án Tennan az alábbi bejegyzést osztotta meg Facebookon:

Aztán ma délelőtt a bolgár Methodi Hristov is beállt a sorba, ő is elmondta véleményét a történtekről.

“Kaptam egy üzenetet az egyik legfontosabb szereplőtől a szcénán belül, aki közölte, szerinte Milhalis lenyúlta az egyik számomat” – mondta Hristov. “Közvetlenül, miután megkaptam az üzenetet, megnyitottam Mihalis Soundcloud csatornáját és meghallottam a majd a Truesoul-nál megjelenő, unreleased trackjét … Megdöbbentem, mivel az általam készített hangokat használta fel.”

Hogy a történet még érdekesebb legyen, olyan house művészek álltak be Mihalis Safras mögé, mint például Darius Syrossian vagy Matt Tolfrey:

Kíváncsian várjuk, mi lesz a sztori vége.