Számos megjelenés után olyan labeleknél mint az argentín Sudbeat, a kanadai Turbo vagy az akkor már legendás brit Bedrock az izraeli Guy J úgy érezte itt az ideje valami sajátnak, valami kézzel foghatónak. 2012-ben meg is alapította a platformját melyet Lost & Found névre keresztelt. Ha az előadók névsorára pillantunk nem is csoda, hogy hangzásvilágát tekintve elsősorban a Guy J-re is jellemző, melódikus house zenék uralják a palettát. Khen, Sahar Z, Chicola, Brian Cid valamint az alapító Guy J, hogy csak néhány nevet említsek. Az elmúlt öt évben kialakuló brand és a csapat idén többek közt az amsterdami ADE-n is képviseltette magát egy klubest keretei közt. November 25-én pedig az Akváriumban lépnek fel, ennek apropóján beszélgettünk kicsit a művész urakkal.

Due to the upcoming Lost & Found label night in Budapest, we made an interview with the artists. For the English interview, please scroll down!

rsz_lost_and_found_cover

Melyik volt a kedvenc úticélod DJ-ként 2017-ben?

Chicola: Sziasztok! Köszönöm a lehetőséget, már nagyon izgatott vagyok a Lost & Found Show miatt!

Mindenképp a budapesti hajós HiFly buli volt a kedvenc. A közönség nagyszerű, az időjárás csodálatos volt és remekül éreztük magunkat jó barátommal, Guy J-vel.

Eli: A debutáló fellépésem Argentínában és a Lost & Found showcase az ADE-n

Guy J:  Idén Dél-Amerika volt a kedvenc úticélom, többször jártam arra, legutóbbi az előző hétvégén. Ahogyan az emberek táncolnak a zenére, ahogyan átérzik azt, valahogy az a régió ettől olyan különleges. Nem titok, Argentínában van a legjobb közönség.

Guy Mantzur: Természetesen Budapest is egy olyan város ahol mindig szívesen játszom, valamint Argentína is a listám élén található a brazil Warung Klubbal egyetemben.

Tel Aviv az izraeli house központja. Melyik a kedvenc klubod?

Chicola: A Slippers a kedvencem jelenleg. Tel Aviv központjában található és olyan mint egy régi apartmanház, sötét sarkokkal és remek hanggal

Eli:  Egy kis klub, amit ARIA-nak hívnak, ez a kedvencem és egyben a szerdai rezidenciám.

Guy J: Tel-Aviban rengeteg jó klub van, de őszintén szólva egy ideje nem jártam arra. Amit hallok, abból ítélve kiemelném a The Block-ot és a Slippers-t, utóbbi csak nemrég nyílt de nagyon jól csinálják.

Guy Mantzur: Manapság a legjobb partik nem speciálisan egy klubba koncentrálódnak, szinte minden héten vannak szabadtéri bulik. A Tripping egy remek csapat akiknek ezeket a rendezvényeket köszönhetjük!

Mi a legnagyobb különbség Tel Aviv éjszakai élete és más izraeli városok között?

Chicola: Azt hiszem, a tempó. Tel Aviv nagyon pörgős hely, az irodá, is Tel-Aviv szívében fekszik. Amikor késő este kiszabadulok az irodából az utcák tele vannak emberekkel. Nagyon tetszik.

Eli: Az emberek hangulata. Abszolút.

Guy J: Tel-Avivban minden megtalálható, ez a legnyitottabb hely Izraelben de ez eléggé összetett kérdés. Gondolom mindenki tudja, hogy sokminden történik Izraelben, van ami nagyszerű és van ami kevésbé. Mindent tartogat az emberek számára, különféle lehetőségeket, más vallásokat, ez az ami az egész szépségét adja és megtölti energiával.

Guy Mantzur:  Tel-Aviv izrael szíve és mivel ez egy kis ország rengeteg ember utazik ide hétvégente szórakozni. Ezért is rendezik itt a bulik közel 90%-át.

Chicola
Chicola

És összehasonlítva egy várossal az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Európában például?

Chicola: Úgy gondolom, hogy minden országban van egy energikus város szuper cool emberekkel, bárokkal, pezsgő éjszakai élettel. New York egy nagyszerű példa. London, Budapest, Amszterdam szinté. Van valami más ezekben a csodálatos városokban.

Eli: Tel-Avivban minden nap buli van!

Guy J: Tel-Aviv egy mindig élő, 24 órás város, sok helyen jártam szerte a világban de nem igazán találtam olyan várost, amely ugyanazt nyújtja. A nap bármelyik órájában találsz magadnak elfoglaltságot, mindig tudsz például enni valahol és ez nagyszerű.

Guy Mantzur: Alapvetően Tel-Avivban forró az időjárás az év nagy részében ezért rengeteg szabadtéri party van egész évben, úgy tudom sokkal több mint más országokban. Ez pedig hatással van az éjszakai életre is.

Ha választhatnál valakit Izraelből, kivel dolgoznál együttütt egy dal vagy EP erejéig és kivel játszanál egy B2B szettet?

Chicola: Tel Avivban rengeteg a kiváló producer. Mindig tetszettek a Lost & Found-os barátaim kiadványai, minden alkalommal ütősek, és nagyon boldog vagyok, hogy együtt dolgozom velük. Mindannyian nagyon tehetségesek.

Nagyon szeretem, amit Eli Nissan csinál az utóbbi időben valamint Sahar Z is nemrég fejezett be néhány kiváló zenét, nagyon szeretnék velük újra együtt dolgozni.

Sahar, Khen és jómagam tavaly nyáron Torontóban játszottunk egy B2B szettet. Egy afterpartyn, ami eleve nagyon különleges és ezt szeretném megismételni. Varászlatos szett volt!

Eli: Khen!

Guy J: Guy Gerber volt rám a legnagyobb hatással, azt hiszem ő a legjobb producer otthon.

Guy Mantzur: Olyanokat választok, akikkel már együtt dolgoztam többször is, úgy mint Guy J, Khen, Sahar Z, Chicola. Mind nagyszerű emberek akikkel szeretek együtt dolgozni.

Melyik művész(ek) voltak a mentorok, amikor elkezdtél bekapcsolódni a zenei vérkeringésbe?

Chicola: Danny Tenaglia, egy legenda!

Eli: Ha csak egyvalakit kellene mondani, az Sahar Z volna.

Guy J: Az elektronikus zenéhez való kötődés a trance zenékkel kezdődött. System F, Signum, Ferry Corsten, Armin, hogy néhány nevet is említsek azok közül akik a legnagyobb hatással voltak rám. Viszont a zenélés oldaláról megközelítve természetesen John Digweed volt rám a legnagyobb hatással. A rádióműsorában elhangzó szettek azt hiszem tökéletes példái annak, hogy is kell kinézzen egy tökéletes este, mindez egy órába sűrítve.

Guy Mantzur: Laurant Garnier, Sasha, John Digweed, Hernan Cattaneo, Portishead, Massive Attack, Air, Pink Floyd és még sorolhatnám.

Mi a kedvenc tracked a többiektől?

Chicola: Sahar Z & Vic – Ollie

Eli: Chicola – Yoav

Guy J: Veracocha ‎– Carte Blanche

Guy Mantzur: Imádom Chicola Childhood című darabját

Mi volt az első benyomásod a budapesti éjszakai életről?

Chicola: Remek közönség, tulajdonképpen az egész vibe csodálatos. Harmadszor megyek hozzátok és imádom

Eli:  Nos … nekem ez csak az első alkalom lesz Budapesten.

Guy J: Először 18 éves koromban jártam Budapesten, természetesen még turistaként és nem mint DJ. Voltam a Pachában és elmentem az utcai fesztiválra is (valószínűleg a Budapest Parádé – a szerk.), emberek energiája és szeretete az elektronikus zene iránt egyből leszűrhető volt. Nemcsak Európában, az egész világon ez az egyik kedvenc helyem, különlegessége a melódikus és progresszív hangzás, emiatt is a szívem csücske.

Guy Mantzur: Úgy hívjuk magunk közt, hogy “Európa Argentínája”. A közönség mindig fantasztikus és lelkes ezért minden itteni fellépés egy új inspiráció.

Eli Nissan
Eli Nissan

Ha valaha is kóstóltál belőle, melyik volt a kedvenc magyar ételed?

Chicola: Őszinte leszek: eddig nem próbáltam.

Eli: Kürtős kalács!

Guy J: Mivel én vegetáriánus vagyok ezért nehéz a választás de próbáltam már vegetáriánus gulyást ami nagyon ízlett.

Guy Mantzur: Kürtős kalács, szintén!

És végül, ha a Lost & Found egy kézzel készített termék lenne, hogyan adnád el, milyen szlogent használnál?

Chicola: Haha, ez jó! Igazából az egész handmade. Guy J a saját kezeivel készítette és épp ez a csodálatos benne.

Eli:  “Let’s get Lost!”

Guy J: Ha egy nagyon rövid szlogent kellene kitalálni ezt mondanám: “Keeps you warm in the summer”

Guy Mantzur: “Lose your body and find your soul”

IN ENGLISH:

What was your favorite destination as a DJ in 2017?

Chicola: Hi! Thanks for having me, I am very excited for our Lost & Found Showcase!

Defiantly the Boat Party with HiFly in Budapest was my favorite gig of the year. The crowd was out of this world, the weather was amazing and had so much fun playing with my good Friend Guy J.

Eli: My debut gig in Argentina and ADE’s Lost & Found crazy party.

Guy J: South America is my favorite Destination for this year, I’ve been there few times and also last wknd and the way people dance there for the music, the way they feel the music is unique for this region, its no secret that Argentina has the best crowd.

Guy Mantzur: Of course, Budapest is always one of my favorite places to play, Argentina as well on top of my list together with the amazing Warung Club in Brazil.

Guy J
Guy J

Tel Aviv is the center of Israel’s house music. Which one is your favorite venue?

Chicola: Slippers is my favorite venue at the moment. It’s in the center of Tel Aviv and it’s like a very old apartment with beautiful dark corners and great sound!

Eli: My Wednesday nights residency in a small warm place called ARIA is my fav spot in town.

Guy J: Tel Aviv has many good venues but to be honest I didn’t visit for a while, from what I hear “The Block” is a very good club and also “Slippers” is a new venue that opened recently and doing very well.

Guy Mantzur: these days the best parties in Tel-Aviv are not in a specific club, it’s the open air parties that happened almost every week. The Tripping is an amazing group of people that make the best parties around here.

What is the biggest difference between the nightlife in Tel Aviv and other cities in Israel?

Chicola: I think it’s about the tempo. Tel Aviv is a high-speed place, my office is in the heart of Tel-Aviv and I can find myself getting out of the office late at night and the streets would be packed. I really like it.

Eli: Absolutely the spirit of people!!!

Guy J: Tel Aviv has kind of everything going on in it, its most open-minded city in Israel but yet very complex. As you probably know Israel has a lot going on in it, very amazing and good stuff and some less good but it holds it all in it, many different opinions, religions, & more, which gives it its beauty and strong energy.

Guy Mantzur: Tel-Aviv is the heart of Israel and our country is very small so people traveling all over the country to Tel-Aviv every weekend to party. That’s why 90% of the parties are here.

And compared to a city in the US, Australia, and Europe for example?

Chicola: I think in every country you have that energetic city with super cool people, bars, nightlife. New York is a great example. Also: London, Budapest, Amsterdam, there is something different in all those amazing cities.

Eli: In Tel Aviv, we are clubbing every day of the week.

Guy J: Tel Aviv is a true 24 Hour city, I’ve been to many big cities around the world and not many can keep up with the energy that Tel Aviv has , you can find something to do at any hour of the day, eat at any time of the day, it’s amazing.

Guy Mantzur: Basically the whether In Tel-Aviv is hot most of the year so there are lots of outdoor parties during all year, much more them most of the other countries I know. And that is something that effects on the night’s life vibe.

If you could choose someone from Israel, who would you work with a song or EP and who would you play with a B2B show?

Chicola: There are so many good producers in Tel Aviv. I always really into all of my Lost & Found friends, they kick it every time and I am super happy to work together with any of them as they are so talented.

I really like what Eli Nissan is doing recently and also Sahar Z just finished some amazing stuff so I would love to work with him again for sure!

Last summer we played b2b in Toronto. It was me, Sahar & Khen in an afterparty,  which was very special and I would love to do that again. That was a magic set!

Eli: Khen!

Guy J: Guy Gerber was one of my biggest inspiration, I Think he is one of the best producers out there.

Guy Mantzur: I would have chosen same people that I’m working with already. Guy J, Khen  Sahar Z, Chicola are all amazing artists and people to work with.

Guy Mantzur
Guy Mantzur

Which artist(s) was/were your mentor when you started to get involved to the music scene?

Chicola: Danny Tenaglia. Legend!

Eli: If I had to name just one it will be Sahar Z!

Guy J: My Love for electronic music started from trance music, System F, Signum, Ferry Corsten & Armin, just to name a few had a big influence on me at the time.

Guy Mantzur: Laurent Garnier, Sasha, John Digweed, Hernan Cattaneo, Portishead, Massive Attack, Air, Pink Floyd and many more.

I Think from the point of view of doing, of course, Digweed was my biggest influence, his sets on his radio show were just perfect example of how a night should be, how to put a full night in 1 Hour

What is your favorite tune from the others?

Chicola: Sahar Z & Vic – Ollie

Eli: Yoav by Chicola

Guy J: Veracocha ‎– Carte Blanche

Guy Mantzur: I love Childhood from Chicola.

What was your first impression regarding Budapest’s nightlife?

Chicola: Great people actually with an amazing vibe. It’s my third time there and I really love it.

Eli: Well…. it’s my first time in Budapest.

Guy J: I Visited Budapest first time when I was 18, of course as a tourist and not a DJ. I Went to Pacha at the time and also went to the Street Parada and was moved by the energy and love of the people for Electronic music. I Think in Europe and the world it’s defiantly one of my favorite destination, Special for the melodic/Progressive sound, it had a very special corner in my heart.

Guy Mantzur: We always call it “The Argentina of Europe”. The crowd there is so amazing and warm and each show gives me so much inspiration

If you have ever tried any, what is your favorite Hungarian dish?

Chicola:  To be honest I haven’t tried yet.

Eli: Kürtős Kalács

Guy J: I’m Vegetarian so not many options but I tried vegetarian Goulash and loved it 🙂

Guy Mantzur: I love Kürtős too!

And finally, if Lost & Found was a handmade product, how would you sell it which slogan would you use?

Chicola: Haha, that’s a good one! Well, Lost & Found is really handmade. Guy J built it with his own hands so in a way it’s handmade and that’s the beauty of it!

Eli: “Let’s Get Lost!”

Guy J: I Think I would make it a scarf slogan would be “Keeps you warm in the summer”

Guy Mantzur: “Lose your body and find your soul”

Facebook: Guy J / Guy Mantzur / Chicola / Eli Nissan / Lost & Found