Ebben az évben még az is ott lesz a Bónuszon, aki korábban úgy döntött nem hiányzik neki már ez a megmozdulás. Már Richie Hawtin „Close” előadása miatt is érdemes lesz megjelenni, de itt lesz még a világ egyik legkomolyabb techno sámánja Oscar Mulero, az organikus tánczene koronázatlan királya Luciano, a rave szellemiségét mesterfokon képviselő és prezentáló Electric Rescue, az underground színtér egyik legsokoldalúbb előadója Jonas Kopp, valamint Pfirter, aki a sötét egyben felemelő, régi iskola és modern hangzás fúziójának argentin mágusa.

Íme 10 ok, amiért neked is ott a helyed!

1; Ez lesz az év utolsó grandiózus megmozdulása, ahol mindenki ott lesz, így nagy eséllyel találkozhatsz olyan barátaiddal, ismerőseiddel, akiket régen láttál, és persze megismerkedhetsz számos olyan arccal, akikkel közösen építhetjük a magyar partikultúrát.

2; Richie Hawtin „Close”
Richie Hawtin a határokat feszegeti a dj-zés és a live előadás között új, 75 perces audio-vizuális showjával, amely most még közelebb visz egyedülálló előadásmódjához. A CLOSE – Spontaneity & Synchronicity show az emberi kreativitás és az innovatív technológiák közti kapcsolatot tárja fel, mely lehetővé teszi a szabad improvizációt.

3; Oscar Mulero
Oscar Mulero az európai techno hullám egyik legjelentősebb alakja, aki nem pusztán formálta az underground zene jegyeit, de technikailag is folyamatos fejlődésen ment keresztül az előadásait illetően. Megállíthatatlanul tört előre a Warm Up Recordings égisze alatt, de a másik címke a PoleGroup Recordings kiadásai sem elhanyagolhatóak. A zene, a közönség és közte lévő interakció totális megőrüléshez vezet minden alkalommal. Oscar előadása alatt több mint minőségi technot kapunk, feltárja a múltat, egyesíti a jelennel, és rámutat a jövőre.

4; Jonas Kopp
A keményvonalas ipari technó egyik legsúlyosabb figurája, az argentín-berlini tengelyről érkező Jonas Kopp, honfitársa Pfirter Mindrtip label-jén robbant be a köztudatba 2006-ban, majd a legpatinásabb kiadókon, mint a Pole Group, CLR, Tresor. Osgut Ton, Sleaze, Perc trax, Soma, Trapez, vagy a Curle jöttek ki a korongjai. Előadásai során 2 lemezjátszón és két CDJ-n kalauzolja el a hallgatóságot a chicago house bugyraitól egészen a berlini techno legsötétebb világába.

5; Pfirter
Az argentin techno mágus Pfirter, egyszerre sötét és felemelő, régi iskola és friss iránymutatás, a techno egyik legfényesebb latin ajkú csillaga, aki otthagyta lenyomatát a technos szívekben szinten minden állomáson – Berghain, Tresor, Awakenings, Love Techno,Time Warp – ahol valaha is megfordult.

6; Electric Rescue
A francia techno nagykövetét Electric Rescue-t méltán tekinti a világ a műfaj egyik nagymesterének. Szerinte a techno korlátok nélküli műfaj, melyben különböző textúrák jelennek meg, és mindez együttvéve idézi a rave-ek szellemiségé és hangulatát.

7; Luciano b2b Ricardo Villalobos
A Cadenza kiadó feje Luciano, és a többek között rendkívül hosszú zenéiről is ismert Ricardo Villalobos két elképesztően szórakoztató előadó, akik mindig is a szcéna élvonalán jártak már időtlen idők óta. Temperamentumuk és stílusuk is egészen közel áll egymáshoz, nem csoda, hogy már számos alkalommal léptek fel közös produkcióval karrierjük során. Most a magyar közönség is megtapasztalhatja azt, milyen amikor a két nagyágyú összeáll és 4 órán keresztül szórakoztatja a nagyérdeműt és önmagát.

8; Coloboma Live
Ő az akiről nem túl sok infót lehet összeszedni az interneten, de mindenképpen említésre méltó, egyrészt azért mert hazánk tehetséges fiainak táborát erősíti, másrészt azért, mert különleges zenei vonalvezetésével mindenképpen lehengerlő elektronikus zenei élményben lehet részünk live előadását hallgatva. Érdemes rá odafigyelni 😉

9; Sonja Moonear
A svájci elektronikus zenei szcéna hercegnője Sonja Moonear zeneisége gazdag készleteiben rejlik. Kreativitásával, ízlésformáló ötleteivel folyamatosan újradefiniálja a house fogalmát. Eklektikus ízlése, és irigylésre méltó lemezgyűjteményének köszönhetően Miss Moonear mára igen keresett lemezlovassá vált.

10; The Advent
The Advent miden alkalommal szétzúzza a teret, és őrületes ütemekkel a totális katarzisba kergeti a nagyérdemű közönséget.

+1; Gyűljünk össze, formáljuk a közösséget, és Legyen TÁNC!!!

Image and video hosting by TinyPic

BÓNUSZ Electronic Music Festival 2017 line-up:
( start: 19:30, end: 08:00 )

Red Arena:
Richie Hawtin – CLOSE – Spontaneity & Synchronicity tour 2017
Dubfire / The Advent live/ Johannes Heil live
Black Asteroid / Hot X
SanFranciscoBeat / Gabor Kraft

Green Arena:
Luciano B2B Ricardo Villalobos (4 hours set )
Sonja Moonear / Dorian Paic
Secret Factory / James Cole
Coloboma live

Black Arena:
Oscar Mulero / Rebekah
Pfirter / Jonas Kopp
Electric Rescue / Sikztah

Akvárium Stage:
Mateo & Spirit / Gregory S / Metha / Zsiga Bernathy live
Bohumil / adambence / Denes Toth

A rendezvénnyel kapcsolatos további információkról itt tudtok tájékozódni:
– a fesztivál hivatalos weboldala: a www.bonuszfesztival.hu
– a fesztivál hivatalos Facebook oldala: www.facebook.com/bonuszfestivalofficial