Tizedik bulijához érkezett Budapest egyetlen italo disco partisorozata, a Super Italo. December 22-én a Beat On The Bratben stílszerűen tíz dj ünnepli a nyolcvanas évek kultikus, bűnös élvezetet nyújtó tánczenei irányzatát – és a karácsonyt.

A Super Italo buliszéria 2014-ben indult, azzal a hiánypótló szándékkal, hogy Budapesten egyedülálló módon időkaput nyisson a nyolcvanas évek italo disco zenéinek varázslatos világába. A műfaj klasszikus időszakát a mai napig világszerte komoly kultusz övezi, az utóbbi időben pedig egyre szélesebb körben rehabilitálják ezt a maga korában – főleg Európának ezen a részén – roppant népszerű, ugyanakkor előszeretettel lekezelt hangzásvilágot. Kétségtelen, hogy az italo disco legfőképpen tömegszórakoztató zene, annak viszont egy csupa szív, csupa öröm, csupa tánc válfaja, amely tökéletes boldogságforrást és elmenekülést kínál a szürke hétköznapokból, továbbá minden “olcsósága” ellenére igazi kincsesbánya a zenei kuriózumokra vágyóknak.

A Super Italo sorozat igyekszik visszahozni a köztudatba ezt a páratlanul izgalmas, sokszínű, az elektronikus tánczene fejlődésében sem mellékes retro zsánert, bemutatva annak teljes spektrumát a mai füllel is futurisztikus progresszív vonulatától a szégyentelenül nyálas slágerekig, mindezt nyitott füllel, hatalmas szeretettel, komolyan, de azért kellő iróniával. A negyedévente rendezett bulik rendre több száz főt vonzanak, a tánctéren végig mosolygós, önfeledt hangulat uralkodik, ami egyértelműen jelzi, hogy a budapesti buliéletben az italo disco megkapta a menő minősítést.

A tizedik Super Italo-buli tehát mérföldkő, ráadásul pont karácsony elé esik, így duplán ünnepi alkalom lesz, amelyre a házigazdák, d’Endre és Hifi Nyuszi visszahívták jó néhány eddigi vendégüket, így kereken tíz dj szolgálja fel a prémium italókat az este folyamán. A jelmondat most is, mint mindig: balla balla!

Super Italo X.mas all-star special

2017. december 22., 22:00–04:00

Beat On The Brat (Budapest 1072, Nagydiófa u. 17.)
Ingyenes!

DJigolók:

d’Endre
Electro Potato – live
Galactic Jackson
Gördön
Grabo’sky
Hifi Nyuszi
HuskyJoe
Kabai Gergő
Maximillian Sinclair
Moroncsik Ádám

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/361168844324191/
Super Italo Facebook-oldal: https://www.facebook.com/superitalohu/