Cristian Varela a földkerekség egyik legtechnikásabb DJ-je. Kisujjában van a szakma, gond nélkül zenél egyszerre négy lemezjátszón is. Egy zseni, aki nem csak az elektronikához ért. 25 éve van a pályán és most két és fél év után pénteken végre újra ellátogat hozzánk! Összeszedtünk tíz érdekességet vele kapcsolatban.

Kisgyerek korában zongorázni tanult. 10 éves volt, amikor a bátyja megismertette az elektronikus zenével. Olyan nagyszerű előadók által, mint a Kraftwerk, Front 242, Vangelis, Jean-Michel Jarre és a Depeche Mode. Első szárnypróbálgatásait is a bátyjának köszönheti, aki szintén DJ-zett. Cristian is elkezdett lemezeket vásárolni. A legkülönfélébb stílusokból válogatta össze a zenei repertoárt, melyeket aztán egymással összemixelt.
Édesapja Luis Varela, ismert spanyol színész, még saját wikipedia oldala is van.
Marco Bailey-vel közösen 1999-ben alapították meg saját kiadójukat, a Pornographic Records-ot. Ekkoriban még igen csak underground stílusnak számított a techno, ők pedig a kiadónak egy olyan nevet szerettek volna találni, ami egyből felkelti az érdeklődést. Úgy tűnik, ez sikerült is nekik.
Ők ketten egyébként a spanyol La Real nevű klubban találkoztak először (Surgeon zenéje ugye megvan?). Hamar egymásra találtak, ugyanis Cristian volt szinte az egyetlen, aki angolul és franciául is tudott beszélni. További érdekesség kettőjükkel kapcsolatban, hogy az angol Primate lemezkiadó gondozásában is jelentettek meg közös zenéket. Az oldalunk neve egyébként nem innen származik 🙂
Varela egyik leghíresebb megjelenése a “Your Body Experience” című szerzemény. A sample egyébként 1977-es, az eredeti dal címe: Michael Zager – Let’s All Chant

Cristian Varela két és fél éve járt legutóbb hazánkban, a mára már sajnálatosan bezárt “The Groove Budapest Club” vendégeként. Korábban fellépett a Mayday-en, a sárospataki Highlander-ben, a kiskunmajsai Alcatraz-ban és a sárándi M47-ben is. 
Tavaly mutatták be a róla készült dokumentumfilm trailer-ét, a teljes verzióra egyelőre még várni kell.
Két évvel ezelőtt mutatta be élő produkcióját. A VARELIVE érintőképernyős technológia, szintetizátorok és dobgépek segítségével, a zenéket valós időben szólaltatja meg, a közönség pedig átlátszó képernyőkön keresztül végig láthatja, amit az eszközeivel művel.
Vérében van a zene. Legutóbbi szimfonikus zeneművét a londoni Abbey Road-on vette fel prágai, berlini és párizsi zenészek segítségével. A hangmérnök pedig nem más volt, mint Sam Okell (Harry Potter, Star Wars, A Hobbit).
Lemezgyűjteménye több mint 12 000 darabból áll. Ha választania kellene egy zenét, amit csak ő birtokolhatna és játszhatna, akkor Vivaldi – Négy évszak (Tél) lenne az.

A pénteki bulit senkinek nem szabad kihagynia, mert Cristian Varela-tól tényleg sokat tanulhatunk!
Esemény. https://www.facebook.com/events/1856266364704122/]]>