Magyar idő szerint hétfő hajnalban kiosztották New York-ban az idei Grammy-díjakat. Ez már a hatvanadik díjátadó volt a sorban. A hip-hop-tól kezdve a metálzenén keresztül a country-ig idén is számos kategóriában hirdettek győztest. Mielőtt rátérnénk a dance / elektronikus zenei kategóriára, annyit érdemes zárójelben megjegyezni, hogy az idei Sziget-headliner, Kendrick Lamar öt Grammy-díjat nyert az este, az év dala pedig nem a Despacito lett.

Legjobb album:
– Bonobo – Migration
– Kraftwerk – 3-D The Catalogue
– Mura Masa – Mura Masa
– ODESZA – A Moment Apart
– Sylvan Esso – What Now
Elektronikus zenei kategóriában egy olyan együttes nyerte az év albumának címét, aki mindenképpen megérdemli a sikert, csak az időzítés nem legszerencsésebb. A Kraftwerk lemeze kapta a díjat, ami nem is rendes album, hanem egy élő koncert felvétele. Jövő hónapban tehát friss Grammy-díjasként érkezik hozzánk a Kraftwerk!
Legjobb felvétel:
– LCD Soundsystem – Tonite
– Bonobo – Bambro Koyo Ganda
– CamelPhat & Elderbrook – Cola
– Gorillaz – Andromeda
– Odesza – Line of sight
A legjobb dance felvétel kategóriájában pedig nem az a Cola diadalmaskodott, amit a Descpacito óta az utolsó sarki kocsmában is tizenötször lejátszanak egy este, hanem az LCD Soundsytem electro-szerzeménye. Ez megint csak egy elég határozott jele annak, hogy 2018 az electro éve lesz.
Legjobb remix:
– The XX – A Violent Noise (Four Tet Remix)
– Depeche Mode – You Move [Latroit Remix]
– Bobby Rush – Funk O’De Funk (SMLE Remix)
– Loleatta Holloway – Can’t Let You Go (Louie Vega Roots Mix)
– Kehlani – Undercover (Adventure Club Remix)
Egy Depeche Mode-feldolgozás nyert idén, ami hangzásvilágában erősen a 2000-es évek közepére hajaz.

 ]]>