Szinte mindenki a populáris zenékkel ismerkedik meg először. Ezen nincs mit csodálkozni, akaratlanul is belebotlunk. Ez szól a TV-ben és a rádióból. Különösképpen igaz volt ez az Internet előtti időkben, amikor meg aztán pláne nem volt lehetőségünk elmerülni az undergroundban, kivéve ha akkora mákunk volt, hogy valamelyik rokonunk padlásán kincseket érő bakelitlemezekre bukkantunk. De azért ez sem volt jellemző. Sok DJ hasonló utat járt be,már ami a produckerkedést illeti. Sven Väth mára már vérciki alteregóját valószínűleg sokan ismerik. De nehogy azt higgyük, hogy ő az egyetlen! Hallgassátok csak meg ezeket a zenéket, biztos, hogy lesz köztük ismerős!

OFF – Electrica Salsa (Sven Väth)
Sven Väth már a 80-as években is igen népszerű előadónak számított. OFF nevű alteregójával abszolút módon kimaxolta a trash fogalmát, „Electrica Salsa“, „Time Operator“ és „La Casa Latina“ című szerzeményeire ma is nagy nosztalgiával emlékeznek vissza a fritzek.

Marc Et Claude – I need your lovin (Marc Romboy)
A Marc Et Claude nevű formáció Marc Romboy és Klaus Derichs kollaborációja. Legismertebb zenéjük pedig az angol slágerlisták 12. helyéig kúszott előre 2000-ben. Aki elmúlt már 30, valószínűleg ismerni fogja.

Kaycee – Sunshine (Stephan Bodzin & Oliver Huntemann)
Romboy, Bodzin és Huntemann neve valahogyan mindig összeforr. Azt viszont nem gondoltam volna, hogy ez már a régmúltban is így volt, teljesen más stílusban. 
Rune RK – Calabria (Kölsch)
A legismertebb szerzemény kétségtelenül Kölsch korai alteregójának szerzeménye. Imádták Ibizán is, nekem a fősulis bulik jutnak róla eszembe, ott minden este lejátszották legalább háromszor.

Junkheadz – We got the funk (Len Faki)
Ezt a zenét már kevésbé mondanám kommersznek, de mégis meglepő, hogy a Figure kiadó feje, a szikár techno ütemeiről ismert Len Faki a „D.I.S.C.O.” vokál felhasználásával ilyen seggrázós house szerzeményt is írt.

Forrás: [Fazemag]]]>