Az angol Pete Tong azon kevés elektronikus zenei előadó közé tartozik, akit talán még azoknak sem kell bemutatni akik nem túl jártasak ebben a szcénában. A BBC Radio One sávján futó Essential Mix sorozat házigazdája nem sűrűn ad interút, nekünk mégis válaszolt néhány kérdésre! Parancsoljatok:

Mivel ritkán adsz interjúkat ezért mindenek előtt köszönjük, hogy megadtad nekünk az esélyt. Egy élő legendával beszélünk, szeretnénk megragadnánk a lehetőséget,hogy megkérdezzük: melyik volt az a különleges pillanat amikor úgy döntöttél, hogy az elektronikus zene fogja kitölteni az életed?
Még egészen fiatalon szerettem bele a DJ-zésbe. Még a house és techno szcéna indulása előtt! A kezdetekkor még soult, jazzt, funkot, hip-hopot és korai elektrót játszottam. Mindig is ez volt a végzetem.
Gondolom amikor interjút adsz, az emberek rendszeresen kérdeznek az “It’s All Gone Pete Tong” című filmről. Hogyan emlékszel vissza a film forgatásra?
Nagyon szórakoztató volt! Az eleje pedig kicsi kaotikus, mivel nem volt még meg a forgatókönyv. Paul Kaye kiváló színész és rengeteget improvizált a forgatás során a különböző helyszíneken. Eleinte ideges voltam, de amikor láttam az igyekezetet, egyből tudtam, hogy ez valami egészen különleges lesz.
Az Ibiza Classics események egytől-egyig nagyszerűek. Nagyon nehéz lehet egy ilyen koncertet megszervezni, látható, hogy rengeteg munkád van benne és a siker is megérdemelt. Tudnál mesélni bővebben a projekt születéséről?
Arra lettem felkérve, hogy állítsak össze egy klasszikus koncertet a BBC PROMS-nak még 2015 nyarán. Mi pedig a 20. Évfordulónkat ünnepeltük BBC Radio One-val Ibizán. Az első show előkészületei fél évet vettek igénybe a karmester Jules Buckley-va és a The Heritage Orchestra-val.
El tudom képzelni milyen nehézségekkel szembesültök egy ilyen projekt során. Lesz folytatása?
Igen, jelenleg ez a harmadik évünk amikor ezzel a showal turnézunk. A nyáron visszatérünk Nagy-Britanniába, ahol három fesztiválon is fellépünk és a Novemberben kezdődő arénás show műsorral utazunk majd Dublinba, Belfastba, Glasgowba, Manchesterbe, Londonba, Amszterdamba és Brüsszelbe is. Ezen kívül érkezik egy harmadik album is az idei év vége előtt.

Jelenleg milyen más projekteken dolgozol?
A harmadik Classic albumon, a Miami Music Week medencés buliján és a Blue Martin rezidenciámon Ibizán.
Sikeres és hosszú karriered során melyik az a pillanatban amelyre a legbüszkébb vagy?
Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, az egész karrierem nagyszerűen alakult ezért rengeteg olyan dolgot említhetnék amire büszke vagyok. Huszonöt éven keresztül működtetni egy radio showt és fenntartani a kapcsolatot a BBC Radio One-val, vagy akár az Ibizia Classics is ide tartozik. Két teltházas koncert az O2 arénában azt hiszem ugyancsak különleges.
Vannak új generációs DJ-k, nem is kevesen, valami mégis hiányzik belőlük. Nem tudom megmagyarázni de talán a legjobb szó rá a: “varázslat”. Egyetértesz ezzel?
Azt gondolom harminc év után egyre nehezebb egy DJ-nek eredetinek és innovatívnak maradnia de ez egy új éra és itt egy új generáció. Mind a mai napig izgalmas, amikor valakin látod, hogy szenvedélyesen teszi a dolgát és az olyan feltörekvő előadók mint pl. Nina Kraviz, Peggy Gou, Amelie Lens azok akikben úgy látom ez megvan. Talán ezek a lányok lesznek azok akik emlékeztetni fognak mi is az igazi varázslat! Emlékezzetek vissza azokra az időkre, amikor minden a DJ-zésről szólt és nem csak a zenekészítésről – ez két külön világ.
Több alkalommal jártál már Magyarországon. Egymásra is találtál a közönségeddel ezért kíváncsi lennék, hogy milyen zenéket fogsz játszani nekik a fellépésed során.
Természetesen itt az underground – kerül előtérbe. Nagyon sexy house és techno darabok, sok basszus és dobok valamint érzelmek!
Van esetleg valami üzeneted a magyar közönségnek?
Mindig nagyon várom, hogy visszatérhessek hozzátok Budapestre! Imádom az európai közönséget, főleg a kontinens keleti felén. Gyertek és érezzétek jól magatokat, engedjétek el mindent. Néha mindenkinek kell ez!
 
 
 ]]>