A Mixmag Adria összeállította az elmúlt hónap szerintük legjobb megjelenéseinek top tízes listáját a balkáni régióból. Ismerjük meg Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Bosznia és Montenegro jelenlegi legaktuálisabb producereit és zenéit! 
10. Nemy 
Eredeti neve Nemanja Brakovic. Szerbiában él és egy nagyon finom drum and bass szerzeménnyel került fel a listára.

9. Coeus
Nemanja Petkovic igen tehetséges, fiatal producer Belgrádból. Sötét ütemek, lágy dallamok. Hamisítatlan progresszív.

8. Black Acid
A bosnyák technoszcéna egyik legelső alakja. Számos rendezvény szervezője, több világhírű nevet is ő hozott el a háború sújtotta országba. Black is Jack című EP-je a magyar Airsound Records-nál jelent meg. A zenéhez ráadásként pedig Akos Wex is készített egy remixet.

7. Audiostorm
Ognjen Vukovic Montenegro fővárosából, Podgoricából származik. A Lowbit gondozásában megjelenő új EP-jének második zenéjét Joh Diweed is lejátszotta a februárban a Transistions mixének 703. kiadásában.

6. Verche
Marin Roncevic Dalmácia fővárosából, az Adriai-teger partján található Zadar városából származik. Emerson, Digweeda & Muir egyik zenéjét remixelte, ami a neves Bedrock kiadónál jött ki.

5. PEZNT
Blacksoul és Mark de Line duója a zágrábi éjszaka meghatározó alakjai. Zenéiket szeretik a helyi ételekről és italokról elnevezni. Az új EP két zenéje a Pelin (egy likőr neve), valamint Kume. Ezt a szót a mindennapos használatban akkor ejtik ki, amikor egy számunkra kedves embert szólítunk. A kocsmában például így szólna: “Kume, egy pelint kérek!”

4. Ilija Rudman
1980-ban született, a horvátországi Karlovac városából származik. Okos és eklektikus zenéiben az analóg hangzás és a diszkó keveredik.

3. Sinisa Tamamovic
A boszniai Banja Luka vársából száramzik. Az ő nevét sokan ismerhetik itthon is, már többször megfordult Magyarországon. Legújabb EP-je a Pig & Dan által vezetett Elevate nevű kiadó gondozásában jelent meg.

2. Mike Vale
Ő a lista legismertebb alakja. Szlovéniából száramzik. Legújabb zenéje a már fentebb említett PEZNT egyik szerzeményének átirata. Természetesen ezt is a gasztronómia ihlette, hiszen a címe “Burek”.

1. Jan kincl & Regis Kattie
Méltán szerepelnek a lista első helyén. Zágrábiak. Zenéjükben pedig deep house és jazz keveredik. Nagyon finom a legfrissebb megjelenésük!

Forrás: [Mixmag Adria]]]>