Izgalmas line up-pal jelentkezik az idei Hyperspace Arena 01 programja, félő hogy lábunk se marad reggelre, merthogy ilyen felhozatallal az biztos, hogy TÁNC lesz! Nagy TÁNC lesz! Véget nem érő TÁNC lesz! Összeszedtünk néhány infót az utóbbi hónapokból, és persze a legtutibb hangolódós felvételeket is csatoltuk nektek.
Dave Clarke
Dave Clarke számára termékenynek bizonyult a 2017-es év, hiszen 14 év szünet után végre ismét előrukkolt egy nagylemezzel mely a „The Desecration Of Desire“ nevet kapta. A zenék kiválóan szemléltetik Dave Clarke élethosszon át tartó vonzódását a punk, new wave és indusztriál hangzások felé. Az úriember köztudottan szereti az electrot, szettjeiben gyakran visszaköszön a hangzás. White Noise elnevezésű podcastjének 628. epizódja vegytiszta electro volt, és azért is hozzuk fel most éppen ezt a részét, mert a 14 zenéből egy magyar vonatkozású, mégpedig Norwell nem régiben megjelenő alkotása volt.


Julian Jeweil
Valencia-ban érte az új év többek között Ida Engberg és Luigi Madonna társaságában, majd Dél-Amerika köztük Argentína és Uruguay közönségét hódította meg, hogy végül az Angyalok Városába érkezve végleg bekebelezze Amerikát. Márciusban a berlini Watergate klubban robbantotta fel a táncteret, majd a Bedrock 20. születésnapján kényeztette a vájtfülü közönséget a Fabric falai között. Április elején indiai turnéra indult, ahonnan remélhetőleg feltöltődve, tele energiával érkezik meg a Hyperspace-re. Ami biztos, hogy idén lesz még részünk Mr. Jeweil zenei vezetéséből, hiszen nyáron a Balaton Sound-on is találkozhatunk majd vele.


Klaudia Gawlas
Januárban a Winter World-ön Charlotte De Vitte-vel nyomult, a Winter Visions Festivalon Marica Rossa-val öltöttek magukra búvárszemüveget, Kolumbiában pedig Amelie Lens társaságában bontakozhatott ki őrületes műsorszáma, de szeretett Klaudiánk minket sem hagy techno nélkül, és már nem is kell sokat aludni a nagy eseményig. Hogy miért is imádjuk a szőke hölgyeményt? Hát nem pusztán őrült, vagány stílusa miatt, hanem mert igazán vérpezsdítő zenéjével, minden alkalommal alaposan megtáncoltatja a Klaudia-varázsra éhes magyar közönséget.


Enrico Sangiuliano
Számunkra a tavalyi év egyik legkellemesebb meglepetése volt a BML-en Enrico előadása, azóta is várjuk hogy újra kis hazánkba látogasson, így amikor megláttuk a line up-ban a nevét, nagy örömöt éreztünk a pici szívünkben. Az olasz djmagnak nem régiben azt nyilatkozta, hogy mennyire nehéz volt bekerülni a köztudatba, hányszor csapták az arcába az ajtót, ugyanakkor néha napján ha megkapta a bizalmat, már számításba vették következő alkalommal is. Az interjúból megtudhattuk, hogy nem magyar sajátosság az, hogy egy művész a saját országában csak később kap elismerést mint külföldön, Enrico éppen ezt az utat járta be, mindent külföldről kapott először. Az elkövetkezendő hónapokban a már meghirdetett nyolc Drumcode buliból haton biztosan ott lesz, mindeközben óriási energiát fordít a stúdiómunkákra.


Industrialyzer
Még december végén írta ki a facebook oldalára, hogy számára a 2017-es év nagyon is meghatározó volt, és ebben a legnagyobb szerepet a kislánya Alexa születése játszotta. A zenei szcénáról egy idilli jövőképet festett le, ugyanis szerinte nem ellenségképet kellene az előadóknak, rendezvényeknek és az ügynökségeknek látni egymásban, hanem együttműködni nyitottabban, mert csak így lehetséges az új generációt kinevelni, és teret adni számukra.


HotX
A 2018-as évet a Hungexpón baráti körben nyitotta meg, majd még ebben a hónapban megjelent az Intervamp ötödik kiadványa, amin helyet kapott az Anima Sound System ’68 trackre készített remixe. Március elején ellátogatott Peruba, ahol Marco Bailey-vel is volt szerencséje összefutni a Machu Picchun, majd hónap idusán Győrben a The Etiket „Hungarian Techno All Stars Edition” rendezvényén táncoltatta meg a technora éhes közönséget, majd ugyancsak nagy sikert söpört be a Deadcode & Friends az Akváriumban. Ami biztos, hogy májusban The Advent mellett újra kirúgják az Akva falát, és a B My Lake fesztiválon is tiszteletét teszi a lemezjátszók mögött.


Sanfranciscobeat
A Deadcode & Friends szilveszteri buliján köszöntötte az új évet, majd a Corvinon folytatta a népek szórakoztatását, méltó lökést adva ezzel a 2018-as évnek. Január vége felé Klaudia Gawlas-szal döngették meg a hangfalakat Győrben a The Etiket mulatságán, majd egy nappal később Zentán (Szerbia) vendégeskedett. Februárban jött ki az Anima Sound System legendás ’68 trac-jére készített remixe, melyet sajátos, sötét technos arculatára szabott, majd Sasha Cararri, később Luigi Madonna társaságában nyomult a Corvinon. Hétvégén ismét Győrbe látogat, hogy SNTS oldalán mutassa meg mi is az a magyar techno, és természetesen a nagy fesztiválokon is találkozhatunk vele a nyár folyamán, ami biztos, hogy a Volt és a BML nem jöhet létre jelenléte nélkül.


Gabor Kraft
Ugyancsak a Deadcode & Friends szilveszteri buliján köszöntötte az új évet, később a Lavalava 10. születésnapi megmozdulásán a Lärm-ben szerzett feledhetetlen pillanatokat Tolo oldalán, majd a Deadcode & Friends márciusi eseményén adta a minőségi talpalávalót az Akvárium közönségének legnagyobb örömére. Egyelőre még facebook oldala nem sok információval szolgál a nyarat illetően, de ami már biztos, hogy a PLASTIC eseményén tutira ott lesz The Advent oldalán, sőt a Volt Fesztivált is biztosra veheti az érdeklődő közönség.


Információk/Jegyek: https://www.facebook.com/events/149060465742751/
Image and video hosting by TinyPic]]>