Berlinben két nemzetközi reptér üzemel jelenleg. Budapestről Schönefeldre érkeznek a járatok, a fő repülőtér viszont a Tegel. Ez utóbbit viszont be fogják zárni, ha végre valahára átadják a nagyközönségnek a Berlin-Brandenburg repteret, amit egyébként már 2011-ben meg kellett volna nyitni. Az építkezés során azonban a rossz tervezés, menedzsment-problémák és korrupció miatt folyamatosan túlköltekeztek és csúsztak a határidőkkel. A jelenlegi feltételezések szerint a repülőtér 2019-ben nyílhat meg, esetleg 2020-ban, ha a jelenlegi határidőt sem képesek tartani.
A berlini székhelyű Tagesspiegel beszámolója szerint egy helyi klubokat reprezentáló szervezet, a Clubcommission tagjai a következő hónapban fel fogják térképzezni Berlin-Tegel helyszínét. A tervek szerint számos klubnak adnának otthont a használaton kívüli építmények és fesztiválokat is rendeznének itt. A torony, a hangárok, valamint a hangszigetelt tesztelő csarnok kifejezetten alkalmas lenne erre a célra.
Mindez nagyon ígéretesen hangzik. A projekt egyelőre igen korai fázisában van, egyelőre még semmi konkrét terv nem született a repülőtér újrahasznosítására.

Ez a 10 x 12 méteres plakát jelenleg a repülőtér bejáratánál van kifüggesztve. Ilyen lenne az ideális jövőkép.
Ez a 10 x 12 méteres plakát jelenleg a repülőtér bejáratánál van kifüggesztve. Ilyen lenne az ideális jövőkép.

 ]]>