Tegnap egy berlini mém oldalon találkoztam először a hírrel. Akkor még azt gondoltam, hogy kacsa. Viszont miután az összes hírportál beszámolt róla, úgy tűnik, hogy nagyon is igaz.
Az Alternatíva Németországért (Alternative für Deutschland) nevű szélsőjobboldali párt ugyanis egy kérelmet nyújtott be Friedrichshain-Kreuzberg kerületi önkormányzatához, melyben Németország legismertebb technoklubját kívánják ellehetetleníteni. A beérkezett kérelmet egy baloldali politikus, Maximilian Schirmer osztotta meg tegnap a Twitteren.
Ez alapján nem kívánják teljesen bezárni a klubot, viszont elvennék az engedélyt a jelenlegi üzemeltetőktől. Az AfD szerint a klub nyitva tartását is erősen megnyirbálnák, a tervek szerint este 10-től reggel 6-ig lenne nyitva. Ez a legviccesebb része a kérelemnek, ugyanis ebben arra hivatkoznak, hogy a korlátozott nyitvatartás nem rúgná fel az ember természetes bioritmusát. Ja, hogy reggel 6-ig bulizni természetes? Az meg sem fordul a fejükben, hogy a látogatók igen nagy része bizony vasárnap reggel ébred és indul el bulizni.
Természetesen az eszeveszett kábítószerfogyasztásra, valamint a nemrégiben bekövetkezett sajnálatos halálesetre hivatkoznak. Az AfD azt is felhánytorgatja, hogy a beengedési rendszeren változtatni kell. A Berghain ugyebár a világ egyik leghíresebb kidobójáról is ismert, Sven Marquart pedig erősen megszűri a közönséget, a sorban állók legnagyobb százalékát azonnal hazaküldi.
Úgy tűnik, hogy az AfD embereit sem engedték be múlt hétvégén.

]]>