Az elektronikus zene történetét számos dokumentumfilm bemutatta már Németországban az elmúlt években, elég csak a „We Call It Techno“ vagy a „Denk ich an Deutschland in der Nacht” című alkotásokra gondolni. A történetben pedig nyilvánvalóan Berlin, a főváros játszotta a legnagyobb szerepet, hiszen még ma is az elektronikus zenei világ fővárosának számít.
Berlin a szakma olvasztótégelye, ,akár csak a filmiparnak Hollywood. Aki nemzetközi karrierre vágyik, annak ajánlatos áttenni ide a székhelyét. Berlin a klubkultúra központja, a hedonizmus megtestesítője. Annak is át kell élnie legalább egyszer az élményt, aki nem szakmabeli, hanem csak egy “átlagos” partyarc.
A „Sound Of Berlin – A Journey Through The Capital Of Electronic Music” című dokumentumfilm ennek a mítosznak jár utána. Olyan emberek szólalnak meg, akik nagyon szeretik és nagyon jól ismerik a várost és hiteles módon adnak számot az éjszakai életről. DJ-k, producerek, klubtulajdonosok és kidobók mesélnek a Berlinhez fűződő kapcsolatukról. Megszólal a Loveparade atyja, Dr Motte, Dimitri Hegemann, a Tresor megalapítója. A kidobókat Ektarina képviseli, a DJ-ket pedig többek között Mathias Kaden és Pan-Pot.
A zenei aláfestés Marc Houle munkáját dicséri, aki származását tekintve kanadai, viszont mára már tiszteletbeli berlininek számít.
„Sound Of Berlin“ május 18-tól lesz beszerezhető az Apple Music-nál. Íme egy kis ízelítő:
]]>