A 60-as, illetve a 70-es években a „Radio Veronica” nevű független kalózrádió csatorna sugározta adását Hollandia partjainál, a „Veronica” nevű hajó fedélzetéről.
1973-ban egy nagy vihar idején levált a hajótest a horgonyról és elsüllyedt. Ennek következtében határozott a holland kormány a rádióadás megszüntetéséről. A hajó később vándordiszkóként üzemelt tovább, körbejárta az egész világot.
A hajó újra felvette a szórakoztató funkciót. „noordership“ néven klubbá alakították át. Az újratervezett hajó fedélzetén kialakítanak egy teraszos részt, egy éttermet, a tiszta hangzásért pedig Function-One hangrendszer fog felelni.
Az 50 méter hosszúságú, teljesen felújított hajó május 11-én nyitott ki először. Összesen 300 fő befogadására alkalmas és a hét minden napján nyitva vannak. Hétvégenként egész éjjel, hét közben pedig hajnali 2-ig.
David Cornelissen kreatív igazgató azt nyilatkozta a Resident Advisor-nak, hogy a fellépők tekintetében olyan helyi kezdeményezésekre, illetve kollektívákra fókuszálnak, akik még nem találták meg a helyüket Amszterdamban. A noordship megfelelő helyszín lehet mindazon feltörekvő DJ-k számára, akik még nem tudnának megtölteni egy nagyobb helyet.
ship]]>