A Grand Theft Auto (GTA) az egyik legkedveltebb videójáték. Mellesleg kiváló zenei szelekcióval is rendelkezik. A felhasználók az autós üldözések során különböző rádiócsatornák kínálatából választhatnak. Az elektronikus zenei választékot hamarosan több általunk is ismert művész gazdagítja.
Nemrégiben ugyanis Solomun, Tale Of Us, Dixon és The Black Madonna is kipostolt egy flyert a Facebook, illetve Instagram oldalukra. ami együttműködésre utal. A plakáton a művészek neve mellett szerepel a “Los Santos”, valamint a “Summer 2018” kifejezés is. Aki szokott GTA-zni, az jól tudja, hogy Los Santos egy Los Angeles-re emlékeztető fiktív város a játékban.Idén nyáron bejelentették, hogy frissítik az online verziót, ahol a bennfentesek szerint állítólag éjszakai klubokat is meg lehet látogatni. Így aztán szinte biztos, hogy a fentebb említett művészek valamilyen formában meg fognak jelenni a játékban. A Rockstar Games egyelőre nem közölt további infókat.
A GTA 1997-ben jelent meg a piacon. Az egyes epizódok helyszínei létező nagyvárosok (pl. London, New York, Los Angeles) játékbeli változatai, főszereplői pedig fegyveres bűnözők, a játékosnak az ő bőrükbe bújva kell különböző küldetéseket végrehajtania, hogy a történetben előrébb jusson. Több díjat is nyertek az egyes részek, mint például a legjobb zenei betét, az Év játéka, vagy a legtöbb példányszámban eladott játék. A korábbi verziókban több, számunkra is érdekes művész zenéje felcsendült, ilyen például Soulwax, Zombie Nation, Green Velvet és The Hacker.
gta]]>