Ebben az évben forradalmasította programját a Balaton Sound, nem is akárhogyan, hiszen Európa legnívósabb elektronikus zenei klubjait hozza el egy-egy éjszakára a magyar tenger partjára. Rögtön az első este az immáron 24. életévét megélő techno fellegvár a belga Fuse tábornokai kalaúzolnak a brüsszeli éjszakába.
Belgium egyik legrégebbi elektronikus zenei intéménye a Fuse 1994. április 16-án nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, és azóta is méltán megszerzett hírnevét, csöppet sem meghazudtoló módon, a mai napig forradalmasító dj-k és producerek megjelenését biztosítja magas színvonalon. Nagy múltú rezidensei Pierre, Deg és T-esek mellett a világ legpaninásabb művészei tették tiszteletüket a lemezjátszók mögött, köztük (a teljesség igénye nélkül) Jeff Mills, Kevin Saunderson, Derrick May, Laurent Garnier, Dave Clarke, Sven Väth, Steve Bug, Richie Hawtin, Ricardo Villalobos, vagy Len Faki. A Fuse azonban nem pusztán klubként létezik, ugyanis rendezvényeivel nem fél kilépni a falak közül. Méltán híresek kihelyezett eseményeik is, mint például Fuse on the beach” Ostend-ben, Tour & Taxis 10. és 15. születésnapja, vagy a népszerű Fuse-off, mely vándorrendezvényként Belgium különböző régióiban jelentkezik.
Az elsőosztályú bulik mellett a Fuse egy művészeti csoport is egyben. Meghatározó szerepe van az elektronikus zenei labelek között. Igen széles skálán mozog a kiadó, a ditroit techno kulturájának gyökereit ápolva, ugyanakkor előremutató hangzásokat realizálva képviseli sajátos útvonalát. Ezen kívül grafikai munkákkal, póló gyártással, innovatív megoldásokkal is foglalkoznak. Mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a boltjukban megvásárolható a Fuse-compilation több darabja is, melyet Dave Clarke, Dj Hell, Technasia, Joris Voorn, Shinedoe, Steve Bug, Adam Beyer, Deetron és Anthony Rother állított össze.
Na de lássuk mit is kínál július 4-én a Fuse a Balaton Sound látogatóinak a Clubs on the beach helyszínen!
A brüsszeli származású Manfrédi nem a közösségi platformokon éli mindennapjait, így túl sok információt nem sikerült róla kideríteni, azonban rátaláltunk egy mixére melyet a Studio Ibizának készített, így nagyjából következtethetünk arra, mire is számíthatunk tőle kezdésképpen szerda délután.

Manfrédit személyes kedvencem Cellini követi a line up-ban. Ő igazán egyedi, különleges techno vonalat képvisel. Dinamikus, dallamos, spirituális, de feszes. Olykor érzelmes, máskor extázist keltő live produkciója lehengerlő. Meghökkentő módon kalauzol a techno spektrumának legmélyebb bugyraiba. Néha olyan érzés fog el, mintha a zenéje a természetfeletti és a realitás vonalán ingázna, máskor a mélyből magaslatokba szárnyall. Az egyik legizgalmasabb zenei élmény lesz ezen az estén.

A belga techno hercegnő Charlotte De Vitte kalauzol tovább. Azt hiszem, a hölgyet már nem kell bemutatni a techno rajongó közönségnek, hiszen többször is a Mennyországba táncoltatta már a magyar rajongótáborát, erőteljes szettjeivel, legutóbb a Corvin klubban.

Amerikából érkezik a Dekmantel, Planet Rhythm, és a Delft művésze Charles Duff, vagyis Matrixxman. Azt hiszem ekkor jön el az a pillanat, amikor minden valamire való techno imádónak itt a helye, és nem máshol! Dinamikus, feszes, rideg, mechanikus techno következik, méghozzá meleg szívű lélekkel. Nem véletlen hogy az az úriember az amerikai techno kiemelkedő alakjává vált az elmúlt években.

Jay Clarke a Klockworks művésze, a londoni Fabric rezidense, a 2014-ben indult BLACKAXON label tulajdonosa, a techno zene feltörekvő csillaga. Repertoárjában a techno-house misztikus darabjai lelhetőek fel, egyedi textúrájával, dimanikájával Európa-szerte óriási hangulatot teremtett a legnívósabb klubok táncparkettein.

Végül, de nem utolsósorban érkezik Pierre aki több mint 20 éve a Fuse rezidense, és emellett, hogy szenvedélye minden szegmensét lefedje, új kihívások elé nézett, így Jessica Bossuyt-tal megalapította immáron több mint 10 éve működő saját kiadóját és a köré épülő ügynökségét a [LesIzmo:r], mely jelentős hatást gyakorol napjaink techno kulturájára.

Természetesen hazánk sem marad képviselet nélkül ezen a délutánon/estén, hiszen Jaffa Surfa indítja el a Clubs on the beach programját, így érdemes lesz korán érkezni. Start: 14:00

A fesztivál látogatói azonban nem csak a Fuse felhozatalából válogathatnak, hiszen még 7 helyszín várja az érdeklődőket.
A Veuve Clicqout boat party hajón a késő délutáni-kora esti órákban Secret Factory és Booka Shade varázsol a csodálatos balatoni napsütésben/naplementében.

A Heineken Stage ezen az estén a house rajongóknak kedvez, hiszen Boka Shade és Kölsch is tiszteletét teszi a dj pultban, és hogy magyarokat is említsünk Andras Bader és Duel live produkcióját emelnénk ki ebből a névsorból, ámbár itt lesz a világklasszis techno lemezlovas/producerünk Jay Lumen, a Badgirls legénysége James Cole, Pat Duff és Shabaam, valamint Detective Kelly, Nigel Sorter, Bohumil, Thomas Borza, és Scrt live.

A Humo Belgian Lounge nyolcadik helyszínként csatlakozott az idei fesztiválhoz, és nem meglepő módon a belga szcéna képviselteti magát teljes legénységével. Mint megtudtuk ezen a stage-en délben kezdődik majd a house, disco, nudisco vonalán a mulatság egészen este 8 óráig. A zenei felelősök pedig: Major Maeyer, Heckman, Konna, Bafana, valamint WLC & Mona Lee.
A Main stage programjában Stereo Palma ízzítja az estét, majd a holland Oliver Heldensen, a svéd Alesso, valamint Brüsszelből Dimitri Vegas és Like Mike adja a talpalávalót az EDM rajongóknak.
A JÄGER Aréna fantasztikus koncertekkel jelentkezik, és rögtön az első este a hip-hop rajongóknak kedvez, itt lesz például a magyar szcéna egyik legmenőbb zenekara a Punnany Massif, idei Volt Himnusz elkövetői közül a nagy népszerűségnek örvendő Majka & Curtis, valamint amerikai illetőségű Yxng Bane, és Goldlink. Az este folytatásában az EDM felé sodródik az irány Nghtmre, Carnage, és Kayzo társaságában, majd Dublic b2b B’Andre zárja az estét break, dub step és drum and bass muzsikákkal.
A Casa Bacardi Terrace műsorán a jungle, drum and bass, dubstep, ütemei dominálnak az első estén. A magyar szcénát Static, a Dub Personal, Dj Ren, IAN Autorun, valamint Chris.su képviseli, illetve itt lesz az angol élvonalból Logistics, és Hugh Hardie.
Ezzel a műsoráradatnak még mindig nincs vége! Színes programokkal várja a közönséget a Radio1, Finlandia Pier, a Music FM, és a Walkabouts helyszíne is!
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/450335948668744/
Részletes, időrendi programtábla: https://en.balatonsound.com/line-up#!/s//
Infók/jegyvásárlás: https://balatonsound.com/hu/]]>